Zseniális szélhámos a szerelem csapdájában

- filmrakat | 2015. február 23. hétfő
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Will Smith és Margot RobbieNicky (Will Smith) egy romantikus szélhámos, a Focus – A látszat csal (+16) című akció-vígjáték hétpróbás főhőse, a figyelemelterelés mestere, akit eddig még soha nem sikerül senkinek elkapnia. Azonban neki is van egy gyengéje: a szerelem csapdáját azonban még ő sem képes elkerülni! Szakmailag teljes képtelenség, mégis végzetesen belehabarodik ügyes kezű tanítványába, Jessbe (Margot Robbie).

Csalás, trükk, szemfényvesztés – Nicky, aki szélhámosok között nőtt fel, úgyszólván az anyatejjel szívta magába ezeket. Családját ugyan rég elhagyta, a tőlük öröklött „mesterséget” azonban rendületlenül űzi: harmincfős „vállalkozásával” zsebet metsz, autót, ékszereket, bankautomatát rabol New York behavazott utcáitól a napfényes New Orleanson át Dél-Amerika legizgalmasabb városáig, Buenos Airesig.

Egyetlen apró hiba hiba veszélybe sodorhatja jól menő vállalkozását,a mit nem engedhetne meg magának, ám a szerelemmel nincs mit tenni, az csak úgy jön magától!

Will Smith a sikeres szélhámos szerepét alakító színész szerint ebben filmben minden benne van, ami a sikerhez kell: akció, humor, dráma és cselszövés!

Nicky a legokosabb gazfickó, akivel valaha is dolgom akadt – mondja Will Smith. – Mindenkinél jobban ismeri az emberi természetet, a lélek esendőségét, rejtelmeit, különös útjait. Ám a hozzá hasonló lángelmék, mindazok, akik átlátják és megértik embertársaik jellemét, általában jóra váltják képességeiket. Nicky szívét azonban még kicsi korában összetörték, ezért képtelen volt megtanulni, hogy erejét a jó szolgálatába állítsa.

Miközben Nicky beavatja a csalás és megtévesztés fortélyaiba, a férfi túlságosan közel kerül a lányhoz, ezért végül úgy dönt, jobb, ha megszakít vele minden kapcsolatot. És itt vége is lenne a filmnek, ha a történet szerint három év múlva nem találkoznának ismét…

Focus - A látszat csal (2015) amerikai akció vígjáték

Ha tetszik, jelezd nekünk: