Aranypinty – Zöld pinty

Az Aranypinty akár Zöld pinty is lehetne
Az Aranypinty jelenetfotó - környezettudatosan készített film!

Az aranypinty című film készítése során az alkotók ügyeltek a környezetvédelemre is. A cikkből egyebek mellett azt is megtudhatod, hogyan Nem használtak el 68000 műanyag palackot!

Az aranypinty (The Goldfinch, hazai bemutató: szeptember 19.) nemcsak fantasztikus színészgárdájával – melynek élén Nicole Kidman brillírozik –, kacskaringós történetvezetésével, megható és izgalmas fordulataival válhat az igényesen szórakoztató filmek rajongóinak kedvencévé.

Van még egy nagyon jó és nagyon fontos tulajdonsága: zöld!

Így óvták a környezetet a film készítői, így lett az Aranypinty zöld pinty

A New Yorkban, Új-Mexikóban és Amszterdamban zajló forgatás során a stáb és a színészek (Kidman mellett Ansel Elgort, Luke Wilson, Sarah Paulson, Jeffrey Wright és Finn Wolfhard) arra is tudtak figyelni, hogy ne terheljék a környeztet, kevés szemetet termeljenek, takarékoskodjanak a felhasznált energiával és támogassák a helyi közösségeket: filmjük így a mozitörténet egyik legkisebb ökológiai lábnyomú alkotása lett.

Az újrahasznosítás, komposztálás, adományozás segítségével New Yorkban 74%-ban sikerül szemetet szelektálniuk; a forgatás során kizárólag újrahasznosítható palackokba töltött víznek köszönhetően 68000 eldobható palackot spóroltak meg, több mint 4270 adag ételt adományoztak helyi élelmiszerbankoknak és menhelyeknek, hibrid járművek bérlésével alaposan visszaszorították az üzemanyag-felhasználásukat.

Sok szükséges díszlet-anyagot korábbi filmesek után hasznosítottak újra, és igyekeztek úgy bánni velük, hogy további forgatások számára is hasznosíthatóak maradjanak.

Így lett Az aranypinty zöld pinty – és egy csodálatos film.

 

Forrás: IC Press

Ha tetszett a filmhír, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon, hadd ismerjék meg a barátaid is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × öt =

Scroll to top