Zambézia (2013) dél-afrikai film

Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Vijju a naiv, de jószívű fiatal sólyom, amikor elhagyja otthonát az úti célja Zambézia, a csodás madárváros. A dél-afrikai 3D animációs film egy különleges madár világot varázsol a mozikba. Vijju miután eljutott álmai városába, megtanulja hogy a mindenki által csodált Hurrikán védelmi repülőosztag tagjaként hogyan tudja megvédeni magát s a várost a közelgő fenyegetéstől.

Zambézia [+6]

színes, dél-afrikai animációs családi film

Rendezte: Wayne Thornley
Magyar hangok: Szabó Dávid, Laudon Andrea, Kőszegi Ákos, Jáksó László, Istenes Bence, Csifó Dorina

Forgalmazó: ADS Service Kft.
Magyarországi bemutató: 2013. május 9.
Zambézia: Vijju a naiv, de jószívű fiatal sólyom
Zambézia: Vijju a naiv, de jószívű fiatal sólyom

Zambézia rövid története

Egy fenséges vízesés peremén, Afrika szívében terül el Zambézia csodálatos madárvárosa, amit a bölcs és harcedzett Őszkarom vezet. Vijju, a fiatal sólyom hősünk – apja Sudár akarata ellenére – elhagyja a távoli otthonukat, hogy csatlakozzon a tekintélyes Hurrikán védelmi repülőosztaghoz, akiket Csőrnagy képez ki a madárváros egének védelmére.

Zambézia: Sudár, Vijju apja
Zambézia: Sudár, Vijju apja

Vijju édesapja utánaered, de az áskálódó leguán, Budzo foglyul ejti, miközben a menedék megtámadására készül. Vijju-nak és a lelki társának, Pihének össze kell szedniük minden repülési tudásukat és egy nagy adag diplomáciát, hogy megmentsék a városukat Budzo szörnyű összeesküvésétől.

Zambézia: Budzo a leguán szörnyű összeesküvést készít elő.
Zambézia: Budzo a leguán szörnyű összeesküvést készít elő.

Rendezte: Wayne Thornley

Egy kisebb dél-afrikai animációs filmeket készítő cég, a Triggerfish Animációs Stúdió berkein belül készült el a Zambézia. A rendező Wayne Thornley együtt dolgozhatott az eredeti hangok felvétele során Jeff Goldblummal, Abigail Breslinnel, Richard E. Granttal és Samuel L. Jacksonnal. A rendező a szinkronhangokról így nyilatkozott a splinr.co.za online magazinnak:

Miután a film elkészült, úgy éreztük, hogy szükség van néhány sztárra ahhoz, hogy a film a lehető legnagyobb eséllyel pályázzon a sikerre. Jeff és Samuel Los Angelesben vették fel a hangokat, Abigail felvételei New Yorkban készültek, ha jól emlékszem. Richard az elejétől velünk volt és végig maradt is.

Zambézia: Afrika csodálatos vadvilágának mókás egyedei a zsiráfok a filmből
Zambézia: Afrika csodálatos vadvilágának mókás egyedei a zsiráfok a filmből

Szinkronos előzetes a filmből

Zambézia film plakát

Zambézia - dél-afrikai animációs film

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

húsz − 16 =


Scroll to top