X – A rendszerből törölve (2018) magyar film

AdatlapTartalomJelenetfotók - Filmelőzetes

X - A rendszerből törölve (2018) magyar film
Egy szövevényes, félelmetes bűncselekmény-sorozat

Egyre több az öngyilkosság a városban, de csak a saját problémáival megbirkózni képtelen rendőrnő veszi észre, hogy az esetek összefüggenek. És lehet, hogy nem is öngyilkosságokról van szó, hanem egy zseniális sorozatgyilkos vetette meg a lábát a városban.

Éva sejtéseit semmi nem igazolja, a kollégái sem veszik túl komolyan, míg egy új tiszt nem kerül a központba. Kiderül, hogy Évának igaza volt. Az öngyilkosságnak beállított esetek egy szövevényes, félelmetes bűncselekmény-sorozat részei.

A magyar thriller filmajánlója jelenetképekkel, filmelőzetessel és a Péterfy Bori & Love Band videóklipjével.

X - A rendszerből törölve mozifilm adatlap, plakát

X - A rendszerből törölve (2018) magyar film plakátja

Színes, magyar film, készült 2018-ban, hossza 114 perc

Korhatár: 16 év
Műfaj: thriller, krimi
Nemzetközi filmadatbázis: X
Forgatókönyv: Hegedűs Bálint és Ujj Mészáros Károly
Szereplők: Balsai Móni, Schmied Zoltán, Bede Fazekas Szabolcs, Molnár Áron, Kulka János, Básti Juli, Hámori Ildikó, Szirtes Ági, Fekete Ernő, Kőszegi Ákos, Schneider Zoltán, Olasz Renátó, Szabó Győző
Rendezte: Ujj Mészáros Károly
Hazai mozipremier: 2018. november 1.
Magyarországon forgalmazza: InterCom.

Tartalom

Éva (Balsai Móni) zseniális rendőr. Meglátja, amit más nem, megérzi, ami fölött minden kollégája elsiklik, ott is észreveszi a bűnt, ahol minden más zsaru legfeljebb balesetet sejt. Neki tűnik fel az is, hogy a Budapesten rövid időn belül elkövetett jó néhány öngyilkosság között összefüggés lehet.

Ám Éva rég nem nyomoz. A magánnyal és a félelmeivel küzd, képtelen részt venni a fővárosi rendőrség munkájában, és kamaszodó, saját problémáival küszködő lányával sem találja meg a hangot.

A város választások előtt áll. Az utcákon eluralkodik a káosz. Vandálok, tüntetők, anarchisták teszik lehetetlenné a békés életet – az egyenruhások nem érnek rá egy kétséges, bizonyíthatatlan üggyel foglalkozni.

Csakhogy felkerül a központba egy új tiszt. Péter (Schmied Zoltán) más, mint a többiek, felfedezi kolléganője különleges tehetségét… és meglátja benne a nőt is. Együtt erednek a mindeddig felderítetlen esetek nyomába: egyre jobban belekeverednek egy szövevényes, félelmetes bűncselekmény-sorozatba, amelynek gyökerei messzire vezetnek.

Jelenetfotók - képek

Kattints a jelenetfotóra és nagyobb méretben is megtekintheted!


Fotók: InterCom - Pintér Leo

Filmelőzetesek – videók - filmklipek

Hivatalos filmelőzetes

Péterfy Bori & Love Band – A kutya éji dala (videóklip)

Érdekességek - Hírek

Jónás Vera írt érzékeny vége-főcím dalt az X – A rendszerből törölve című új magyar filmhez. A címe: Evergreen (OST X). A klipet a linkre kattintva tudod megnézni.

Kulka János súlyos betegsége után ezzel a filmmel tért vissza a mozivászonra.

A stáb jelentős része együtt dolgozott a rendezővel első filmjén. A címe: Liza, a rókatündér

Scroll to top