Wind River – gyilkos nyomon (2017) amerikai thriller

Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Holttestet találnak a Wind River indiánrezervátumban. A világtól elzárt térségbe hamarosan egy FBI ügynök(nő) érkezik… Olvasd tovább a film rövid tartalmát a plakát alatt!

Wind River – gyilkos nyomon

Plakát, adatlap

Wind River – gyilkos nyomon (amerikai thriller 2017) » Filmek

Színes, amerikai film, készült 2018-ban, hossza 110 perc

Korhatár: 16 év

Eredeti cím: Wind River

Forgatókönyv: Taylor Sheridan
Szereplők: Elizabeth Olsen, Jeremy Renner, Graham Greene, Gil Birmingham, Jon Bernthal, Julia Jones, Eric Lange

Rendezte: Taylor Sheridan

Hazai filmpremier: 2017. szeptember 7.
Magyarországon forgalmazza: Vertigo Média Kft.

Tartalom

Holttestet találnak a Wind River indiánrezervátumban. A világtól elzárt térségbe hamarosan egy FBI ügynök érkezik, aki megállapítja, hogy a tinédzser lány gyilkosság áldozata lett. A holttestre rátaláló tapasztalt nyomkövető és az ügynök együtt próbál a bűnügy végére járni, ám a zárkózott, bizalmatlan helyiek nem segítik az ügy felgöngyölítését. Ráadásul az Egyesült Államok egyik legelszigeteltebb térségében a legtöbb gyilkossági ügyet sosem oldják meg, a legtöbb bűnözőt sosem fogják el.

A rendezőként második filmjét jegyző Taylor Sheridan alkotásának a rangos Sundance Filmfesztiválon volt a világpremierje, majd olyan ‘A’ kategóriás fesztiválokra kapott meghívást, mint a Karlovy Vary és a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál. Cannes-ban az Un Certain Regard versenyszekcióban a legjobb rendezőnek járó díjjal jutalmazták, Karlovy Varyban pedig közönségdíjat kapott a kivételes thriller. Sheridan korábban olyan filmek forgatókönyvével vált világhírűvé, mint a Sicario – A bérgyilkos és A préri urai, utóbbiért a legjobb eredeti forgatókönyv kategóriában Oscar-díjra is jelölték.

A Wind River – Gyilkos nyomon főszerepeiben a kétszeres Oscar-jelölt Jeremy Renner (Érkezés, Mission Impossible – Titkos nemzet, Amerika kapitány: Polgárháború, A bombák földjén, Bosszúállók: Ultron kora) és Elizabeth Olsen (Godzilla, Bosszúállók: Ultron kora, Amerika kapitány: Polgárháború), valamint az Oscar-jelölt Graham Greene (Halálsoron, Die Hard – Az élet mindig drága, Farkasokkal táncoló, Maverick – Halálos póker) láthatók. A film egyik producere a rendezőként többek között A túlélőt, a Mélytengeri poklot és a Csatahajót jegyző Peter Berg.[/clear]

Jelenetfotók – Képek

Jeremy Renner and Gil Birmingham appear in Wind River by Taylor Sheridan, an official selection of the Premieres program at the 2017 Sundance Film Festival. © 2016 Sundance Institute.
Elizabeth Olsen appears in Wind River by Taylor Sheridan, an official selection of the Premieres program at the 2017 Sundance Film Festival. © 2016 Sundance Institute.

Wind River – gyilkos nyomon (2017) amerikai thriller


Fotók: Vertigo Média Kft

Filmelőzetes

Ország:
Ez tetszik, ezt megosztom!

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top