Whiplash amerikai film (2014)

Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Whiplash (2014) amerikai filmEgy fiatal srác (Miles Teller) híres zenész akar lenni, ennek érdekében szinte bármire hajlandó. Aztán találkozik egy zenetanárral, akinek ez kevés. Whiplash, két fantasztikus színészi alakítás egy filmben – filmajánló a mozimagazinban.

Whiplash (+16)
színes, zenés amerikai thriller, 2014, 107 perc

Főszereplők: Miles Teller, J. K. Simmons, Paul Reiser, Mellissa Benoist. Fényképezte: Sharone Meir. Zene: Justin Hurwitz. Látvány: Melanie Jones. Írta és rendezte: Damien Chazelle

Mozibemutató: 2015. február 5. Forgalmazza az InterCom.

Whiplash, két fantasztikus színészi alakítás egy filmben

Whiplash – filmajánló

Andrew (Miles Teller) híres akar lenni. New York, tehát az Egyesült Államok, tehát az egész világ egyik leghíresebb zeneiskolájába, a Shaffer Konzervatóriumba jár, dobolni tanul, rengeteget gyakorol, és mindenre képes volna a siker érdekében. Legalább is, azt hiszi.
De találkozik egy tanárral (J. K. Simmons), aki még nála is elszántabb. Ő abban hisz, hogy a tehetséget mindenáron fel kell szabadítani, és ami bujkál, azt ki kell préselni a tanulókból. Akkor is, ha kínlódnak, ha sírnak… vagy belehalnak.
A kezdő zenész és a sokat látott veterán egymásnak feszül. A tanár felveszi a kezdő dobost a zenekarába, de az első örömöt nagyon sok keserűség követi. És egyikük sem adja fel könnyen, amit elkezdett.
Mindketten tartják a ritmust…

A kegyetlen, céltudatos zenetanár (J. K. Simmons)

Az új, független tehetségeket kereső egyik legnevesebb fesztivál, a Sundance fődíját és közönségdíját is elnyerő film Cannes-tól a miskolci CineFestig kivívta a kritikusok és a nézők egyöntetű rajongását. A filmet 5 Oscar díjra jelölték!
Whiplash – feliratos trailer:

 

Aki keresztbe tesz a karmesternek, az megjárja!

Ez tetszik, ezt megosztom!

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkilenc − 10 =


Scroll to top