A Wall Street farkasa

Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Jordán Belfort egyszerű tőzsdeügynökből lett A Wall Street farkasa. Elképzelhetetlenül sok pénzt keresett, és el is költötte azt: luxusautókra, jachtokra, drogokra, nőkre. Amikor befutott a fiatalabb tőzsdeügynökök istenítették, és vakon teljesítették utasításait. Jordán Belfort lentről indult – „lejjebb voltam a legalsó pocsolyaféregnél” -, és nagyon magasra jutott, ahonnan csak lefele vezethet az út.

Jordán Belfort (Leonardo DiCaprio) lentről indult
Jordán Belfort lentről indult

A Wall Street farkasa (+16)

2013 – amerikai életrajzi krimi

Eredeti cím: The Wolf of Wall Street
Jordan Belfort könyve alapján a forgatókönyvet írta: Terence Winter
Rendezte: Martin Scorsese

Szereplők: Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Margot Robbie, Matthew McConaughey, Jon Favreau,
Kyle Chandler, Rob Reiner and Jean Dujardin

Bemutató dátum: 2013. december 26.
Magyarországon forgalmazza a ProVideo
Jordán Belfort egyszerű tőzsdeügynökből lett A Wall Street farkasa
Jordán Belfort egyszerű tőzsdeügynökből lett A Wall Street farkasa

A Wall Street farkasa története röviden

A pénz sosem elég. Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) becsületes tőzsdeügynökként kezdte pályafutását, de az amerikai álom őt is utolérte. A 80-as évek végére az egyik legnagyobb brókercég tulajdonosa lett, 26 évesen heti 1 millió dollárt keresett. Az idáig vezető út azonban korrupcióval, és tisztességtelen üzletekkel kikövezett csábító hullámvasútnak bizonyult.

Mert minél nagyobb volt a kísértés ő annál többet akart, mit sem törődve az illegális üzelmekkel, és a nyomában loholó FBI ügynökökkel. Még több pénz, még több hatalom, még több nő, és megint még több pénz: ez Jordan életfilozófiája. És hogy a szerénység egy túlértékelt erény. Jordan és falkája azt sem tudták mit kezdjenek az illegálisan megszerzett milliárdokkal…de vajon a jéghegy csúcsáról merre vezet az út?

Martin Scorsese filmje
Martin Scorsese filmje

Martin Scorsese a New York-i bróker, a hírhedt Jordan Belfort igaz történetét választotta legújabb filmje témájának. Egy olyan világot, ahol a változó részvények alakulása szerint a milliomosok jönnek és mennek, és a hirtelen jött gazdagság akár egy pillanat alatt szertefoszlik, hacsak valaki nem annyira manipulatív, és karizmatikus, hogy mindent a kezében tartson. Leonardo DiCaprio ismét remekel, partnerei Matthew McConaughey, és Jonah Hill.

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hat + tizenhárom =


Scroll to top