Vörös veréb (2018) amerikai thriller

Vörös veréb (2018) amerikai thriller Jennifer Lawrence szuperkémet alakít az új thrillerben

Jennifer Lawrence alakítja Dominika Jegorovát ebben a 2018-as thrillerben, aki az orosz titkosszolgálatnak dolgozik kémként. Olyan kiképzést kapott, mely után képes a testét és az elméjét halálos fegyverként használni. Küldetése, hogy megszerezze a hazájában működő amerikai kémek listáját.

Vörös veréb adatlap, plakát

Vörös veréb (2018) amerikai thriller plakátja

Színes, amerikai film, készült 2018-ban, hossza 132 perc

Korhatár: 18 év
Műfaj: misztikus, thriller
Nemzetközi filmadatbázis: Red Sparrow
Forgatókönyv: Jason Matthews regénye alapján Justin Haythe
Szereplők: Jennifer Lawrence, Joel Edgerton, Matthias Schoenaerts, Charlotte Rampling, Mary-Louise Parker, Jeremy Irons, Douglas Hodge, Sergei Polunin, Thekla Reuten

Rendezte: Francis Lawrence
Hazai mozipremier: 2018. március 1.
Magyarországon forgalmazza: Fórum Hungary Kft.

Tartalom

Dominika Jegorováról sok minden elmondható. Odaadó gyermek, aki bármi áron megvédi édesanyját. Prímabalerina, aki testileg és lelkileg is a végsőkig feszítette korlátait. Mestere a csábításnak és a manipulálásnak…

Amikor a karrierje végét jelentő sérülést szenved, bizonytalan és sötét jövő dereng fel Dominika és anyja előtt. Így lesz a lányból könnyű préda a Veréb Iskola, egy titkos hírszerzési szolgálat számára, akik kivételes fiatalokat tanítanak arra, hogy testüket és elméjüket fegyverként használják. Kiállja a szadista kiképzést, és belőle válik a legveszedelmesebb Veréb, akit a program valaha produkált. Dominikának most össze kell egyeztetnie új énjét azzal, aki egykor volt; nemcsak saját, hanem minden kedves ismerősének élete veszélyben forog, köztük egy amerikai CIA-ügynöké, aki minduntalan győzködi: ő az egyetlen ember, akiben a lány megbízhat.

A Jason Matthews regényéből készült filmet Magyarországon forgatták.

Jelenetfotók – képek

Vörös veréb (2018) amerikai thriller 3

Vörös veréb (2018) amerikai thriller 2

Vörös veréb (2018) amerikai thriller 1
Fotók: Fórum Hungary Kft

Filmelőzetesek – videók – filmklipek

Hivatalos szinkronizált előzetes #1

Hivatalos szinkronizált előzetes #2

Érdekességek – Hírek

Francis Lawrence rendező és a film főszereplője Jennifer Lawrence harmadik közös munkája. Együtt dolgoztak az Éhezők viadala filmeken és a The Dive című produkción. (imdb)


Scroll to top