A vörös teknős animációs fantasy (2016)

Hajótörött férfit mos partra a tenger. A szerencsés, ám magára hagyott túlélő felfedezi a trópusi sz… Olvasd tovább a film rövid tartalmát a plakát alatt!

A vörös teknős animációs fantasy

A vörös teknős japán-francia animációs fantasy 2016 filmajánló » Filmrakat.hu

Színes, japán-francia film, készült 2016-ban, hossza 80 perc

Korhatár: 6 év

Eredeti cím: The Red Turtle

Forgatókönyv: Pascale Ferran, Michael Dudok de Wit
Szereplők:
Rendezte: Michael Dudok de Wit

Magyarországi bemutató: 2017. január 12.

Magyarországon forgalmazza: Mozinet.

A vörös teknős rövid tartalma – filmajánló

Hajótörött férfit mos partra a tenger. A szerencsés, ám magára hagyott túlélő felfedezi a trópusi sziget élővilágát, miközben különös kapcsolatba lép az egyik óriás teknőssel. Az élet örök körforgásáról szóló, elsősorban felnőtteket megcélzó, lenyűgöző látványvilágú mese egyszerre ötvözi az európai és japán gondolkodásmódot, miközben szívszorító módon mutatja be természet és ember egymásra utalt kapcsolatát.

A Ghibli nevéhez olyan kiváló animációs filmek fűződnek, mint a Chihiro Szellemországban, A vándorló palota és a Szél támad. A stúdió fennállása óta először engedett külföldi alkotót a berkeibe: az Oscar-díjas rövidfilmesnek, Michael Dudok de Wit-nek nyílt lehetősége rá, hogy a szárnyaik alatt elkészítse első egészestés alkotását.

A Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál Un Certain Regard szekciójában különdíjat nyert A vörös teknős kilenc évnyi megfeszített munka eredménye. A film produceri feladatait a rendezőként is elismert, legendás Isao Takahata (Szentjánosbogarak sírja, Kaguya hercegnő története, A Yamada család, Pom Poko – A tanukik birodalma) látta el.

Jelenetfotók a filmből – képgaléria

A vörös teknős japán-francia animációs fantasy
A vörös teknős 2
A vörös teknős 3

Fotók: Mozinet

Filmelőzetes

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top