Volt egyszer egy család

- filmrakat | 2013. május 24. péntek
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

A Palermóban játszódó Volt egyszer egy család (È stato il figlio) című film középpontjában egy maffia leszámolás során elvesztett vétlen gyermek miatt letargiába került olasz család hirtelen meggazdagodásának reménye áll.

Volt egyszer egy család címmel nagy sikerrel futott annak idején hazánkban Révész György filmje, amely 1972-ben készült, Latinovics Zoltán és Ruttkai Éva voltak a főszereplői. Az akkori vígjátékhoz képest az olasz film egy társadalmi drámát tár elénk, melyben a kisember nagyra vágyik, és hihetetlen költekezésbe kezd.

Volt egyszer egy család: Serenella rosszkor volt rossz helyen

Volt egyszer egy család: Serenella rosszkor volt rossz helyen

A filmet 2012-ben jelölték a Londoni Film Fesztiválon a „Legjobb Film” díjára, ugyan abban az évben a Velencei Filmfesztivál díjazottja lett.

Volt egyszer egy család [+16]

olasz-francia dráma

Rendező: Daniele Ciprì
Producerek: Alessandra Acciai, Giorgio Magliulo, Carlo Degli Esposti, Fabio Conversi

Szereplők:

Toni Servillo – Nicola Ciraulo
Giselda Volodi – Loredana Ciraulo
Alfredo Castro – Busu
Aurora Quattrocchi – Nonna Rosa

Bemutató: 2013. június 6.
Magyarországon forgalmazza a Cirko film.
Volt egyszer egy család: Szicíliában és szerte a világon számos maffia csoport létezik

Volt egyszer egy család: Szicíliában és szerte a világon számos maffia csoport létezik

A leghíresebb maffia

Az első maffiának nevezett bűnözői csoport kialakulása Szicíliában a XIX. század közepére tehető és érdekes módon egy citrus ültetvényhez köthető. dr. Galati citrusültetvényének terméséből intézője rendre eltette a hasznot, ezért a dr. kirúgta. Az újonnan felvett intéző hamarosan – golyóval a hátában – meghalt, és mindenki tudta, hogy a gyilkosság hátterében egy bizonyos Antonio Giammona, az első szervezett maffia feje áll. A rendőrség mindössze két órára zárta be Giammonát, majd szabadon engedte. Ekkor vált nyilvánvalóvá, hogy a bűnözők a rendőrség köreibe is beépültek. Szicíliában és szerte a világon számos maffia csoport létezik, az egymással és a hatalommal folytatott harcaik rengeteg vétlen áldozatot követelnek. A Volt egyszer egy család című filmben ez az áldozat a Serenella Tancredi nevű kislány.

Volt egyszer egy család, amelyik imádta a tengernél tölteni szabadidejét

Volt egyszer egy család, amelyik imádta a tengernél tölteni szabadidejét

Volt egyszer egy család dióhéjban

A 70-es években játszódó film megtörtént eseményeken alapul. Napról napra tengeti életét a Ciraulo-család Szicília egyik legromosabb házában. Nicola, a családfő keményen dolgozik, és imádja a tengernél tölteni szabadidejét népes famíliájával. A nehézségek ellenére is szépen élnek, míg egy nap lányukat eltalálja és megöli a maffiaharc egy eltévedt tölténye.

Volt egyszer egy család: az áldozat - Serenella

Volt egyszer egy család: az áldozat – Serenella

A pletykák, melyek arról szólnak, hogy az így elhunyt vétlen áldozatok családját a kormány bőkezű kártérítéssel illeti, azt eredményezik, hogy a gyászolók vészesen kiköltekeznek, mielőtt még bármilyen pénz érkezne hozzájuk. Uzsorástól vesznek fel kölcsönt, nem számolva a következményekkel. Az utolsó csepp a pohárban, amikor Ciraulo megvásárol egy luxusautót.

Volt egyszer egy család. Vajon lesz-e még felhőtlen tengerparti kiruccanás?

Volt egyszer egy család. Vajon lesz-e még felhőtlen tengerparti kiruccanás?

A film rámutat, hogyan tudja a hirtelen jött gazdagság reménye egy válságos időszakot átélő család életét teljesen szétzilálni.

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

14 − 1 =