Vizsga két személyre

Portia (Tina Fey) egyetemi felvételi biztos, de most nem ő vizsgáztat, hanem neki kell vizsgáznia családból, gyereknevelésből és szerelemből.

Portiának megvan a határozott véleménye azokról a szülőkről, akik mindent megtesznek, hogy gyerekeik bekerüljenek a megfelelő egyetemre. A Vizsga két személyre (Admission) főhőse azonban – amikor önmaga is érintett lesz – meglepő módon reagál a dolgokra.

Vizsga két személyre
Vizsga két személyre: Portia, a Princeton University felvételi biztosa

Vizsga két személyre

amerikai romantikus vígjáték

rendező: Paul Weitz
forgatókönyvíró: Karen Croner, Jean Hanff Korelitz
zeneszerző: Stephen Trask
operatőr: Declan Quinn
producer: Kerry Kohansky, Andrew Miano, Paul Weitz
vágó: Joan Sobel

szereplők: Paul Rudd (John Halsey), Tina Fey (Portia Nathan)

Hazai bemutató várható időpontja: 2013. július 25.
Forgalmazza a JIL Kft.
Vizsga két személyre 1
Számtalan elemből áll össze egy sikeres amerikai egyetemi felvételi

A felvételi eljárás nem csak egy vizsga Amerikában

Az amerikai egyetemek felvételi eljárása a Vizsga két személyre című film egyik alappillére. Az alapvető eltérés a hazai felvételi rendszerhez képest az, hogy nem csak az érettségi és a felvételi vizsgán múlik a dolog, számtalan egyéb elemből áll össze egy sikeres felvételi. (Esszék, sport, tanulmányok, publikációk, stb. mind számíthatnak.) Amerikában a felvételi eljárás részét képezik a különböző interjúk is, melyeken felvételi biztosok igyekeznek a lehető legodaillőbb fiatalokkal feltölteni a rendelkezésre álló létszámot. A külföldieknek – így a magyar diákoknak is – természetesen egy alapos nyelvi teszten is meg kell felelniük ahhoz, hogy amerikai egyetemre járhassanak.

Vizsga két személyre - a főnök nyugdíjba vonulása után ketten pályáznak a posztra
Vizsga két személyre – a főnök nyugdíjba vonulása után ketten pályáznak a posztra

Vizsga két személyre története röviden

Az egyik legmenőbb amerikai egyetem, a Princeton University felvételi biztosaként dolgozó Portia (Tina Fey) munkahelyén és otthonában egyaránt pedáns életet él. Amikor főnöke bejelenti, hogy hamarosan nyugdíjba vonul, Portia előtt megnyílik a lehetőség, hogy feljebb lépjen a ranglétrán.

Portia, John és Jeremiahn. Munka, család szerelem.
Portia, John és Jeremiah. Munka, család szerelem.

A nő munkája részeként ellátogat egy alternatív középiskolába, hogy felmérje a helyi tanulókat, és újra találkozik a főiskoláról ismert Johnnal (Paul Rudd), akiből időközben idealista tanár lett. A férfinak nemrég megakadt a szeme a tehetséges, de különc Jeremiahn, a diák pedig talán nem más, mint Portia fia, akit a nő évekkel korábban titokban örökbe adott – és aki most a Princetonon szeretné folytatni a tanulmányait.

Az Oscar-díjra jelölt Paul Weitz (Egy fiúról, Jó társaság) romantikus vígjátékából kiderül, hogy a boldogsághoz vezető úton néha meglepő kanyarok várnak minket.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhárom − tíz =


Scroll to top