A víz érintése (2018) amerikai romantikus fantasy

A víz érintése (2018) amerikai romantikus fantasyA néma takarítónő és a szigorúan őrzött kétéltű lény egymásra talál a hidegháború idején az óceánok világát kutató laboratóriumban. Az Oscar-díjra jelölt Gullermo del Toro új filmje.

A víz érintése adatlap, plakát

A víz érintése (2018) amerikai romantikus fantasy plakátja

Színes, amerikai film, készült 2018-ben, hossza 123 perc

Korhatár: 16 év
Műfaj: fantasy, film
Nemzetközi filmadatbázis: The Shape of Water
Forgatókönyv: Guillermo del Toro ötlete alapján Vanessa Taylor
Szereplők: Sally Hawkins, Michael Shannon, Richard Jenkins, Doug Jones, Michael Stuhlbarg, Octavia Spencer, , ,

Rendezte: Guillermo del Toro
Hazai mozipremier: 2018. február 22.
Magyarországon forgalmazza: Fórum Hungary Kft.

Tartalom

A víz érintése a hidegháborús Amerikában, 1962 tájékán játszódó szokatlan tündérmese. A szigorúan őrzött kormányzati létesítményben takarítónőként dolgozó, magányos Elisa a külvilágtól elzárva él. Élete gyökeresen megváltozik, mikor munkatársnőjével felfedeznek egy titkos kísérletet és annak alanyát, egy különös, kétéltű lényt.
A 2 Golden Globe díjjal jutalmazott film főszerepét az Oscar-díjra jelölt Sally Hawkins játssza, a további szerepekben az Oscar-díjra jelölt Michael Shannon, az Oscar-díjra jelölt Richard Jenkins, Doug Jones, Michael Stuhlbarg és az Oscar-díjas Octavia Spencer láthatók.

Jelenetfotók – képek

A víz érintése (2018) amerikai romantikus fantasy 3
A víz érintése (2018) amerikai romantikus fantasy 1

A víz érintése (2018) amerikai romantikus fantasy 2

Fotók: Fórum Hungary Kft (Photo Courtesy of Fox Searchlight Pictures. © 2017 Twentieth Century Fox Film Corporation All Rights Reserved)

Filmelőzetesek – videók – filmklipek

Trailer

Érdekességek – Hírek

A víz érintése 2018-ban elnyerte a legjobb filmnek, a legjobb rendezőnek, a legjobb látványtervezésnek és a legjobb filmzenének járó Oscar-díjat! A 2018. évi Oscar-díjasok a hivatkozásra kattintva tekinthetők meg!


Guillermo del Toro 13 Oscar-díjra jelölt filmjének ötlete “nyilvánvalóan” a néhai Paul Zindel Pulitzer-díjas író egy 1969-es darabjából származik – állítja Zindel fia, hagyatékának gondozója. David Zindel, az amerikai színdarabíró fia a The Guardian című brit napilapban annak a véleményének adott hangot, hogy A víz érintésének elkészítéséhez engedély nélkül használták fel Paul Zindel egy darabját, amit ötven éve Let Me Hear You Whisper címmel mutattak be televíziós produkcióként. (MTI)


A Golden Globe 2018-as gálán ez a film vihette haza a legjobb eredeti filmzenéért (Alexandre Desplat) és a legjobb rendezésért (Guillermo del Toro) járó Arany Glóbuszt.


Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Mozifilm innen:

Hasonló filmhír, filmajánló

Scroll to top