Quantcast

A víz érintése (2018) amerikai romantikus fantasy

A víz érintése (2018) amerikai romantikus fantasyA néma takarítónő és a szigorúan őrzött kétéltű lény egymásra talál a hidegháború idején az óceánok világát kutató laboratóriumban. Az Oscar-díjra jelölt Gullermo del Toro új filmje.

A víz érintése adatlap, plakát

A víz érintése (2018) amerikai romantikus fantasy plakátja

Színes, amerikai film, készült 2018-ben, hossza 123 perc

Korhatár: 16 év
Műfaj: fantasy, film
Nemzetközi filmadatbázis: The Shape of Water
Forgatókönyv: Guillermo del Toro ötlete alapján Vanessa Taylor
Szereplők: Sally Hawkins, Michael Shannon, Richard Jenkins, Doug Jones, Michael Stuhlbarg, Octavia Spencer, , ,

Rendezte: Guillermo del Toro
Hazai mozipremier: 2018. február 22.
Magyarországon forgalmazza: Fórum Hungary Kft.

Tartalom

A víz érintése a hidegháborús Amerikában, 1962 tájékán játszódó szokatlan tündérmese. A szigorúan őrzött kormányzati létesítményben takarítónőként dolgozó, magányos Elisa a külvilágtól elzárva él. Élete gyökeresen megváltozik, mikor munkatársnőjével felfedeznek egy titkos kísérletet és annak alanyát, egy különös, kétéltű lényt.
A 2 Golden Globe díjjal jutalmazott film főszerepét az Oscar-díjra jelölt Sally Hawkins játssza, a további szerepekben az Oscar-díjra jelölt Michael Shannon, az Oscar-díjra jelölt Richard Jenkins, Doug Jones, Michael Stuhlbarg és az Oscar-díjas Octavia Spencer láthatók.

Jelenetfotók – képek

A víz érintése (2018) amerikai romantikus fantasy 3
A víz érintése (2018) amerikai romantikus fantasy 1

A víz érintése (2018) amerikai romantikus fantasy 2

Fotók: Fórum Hungary Kft (Photo Courtesy of Fox Searchlight Pictures. © 2017 Twentieth Century Fox Film Corporation All Rights Reserved)

Filmelőzetesek – videók – filmklipek

Trailer

Érdekességek – Hírek

A víz érintése 2018-ban elnyerte a legjobb filmnek, a legjobb rendezőnek, a legjobb látványtervezésnek és a legjobb filmzenének járó Oscar-díjat! A 2018. évi Oscar-díjasok a hivatkozásra kattintva tekinthetők meg!


Guillermo del Toro 13 Oscar-díjra jelölt filmjének ötlete „nyilvánvalóan” a néhai Paul Zindel Pulitzer-díjas író egy 1969-es darabjából származik – állítja Zindel fia, hagyatékának gondozója. David Zindel, az amerikai színdarabíró fia a The Guardian című brit napilapban annak a véleményének adott hangot, hogy A víz érintésének elkészítéséhez engedély nélkül használták fel Paul Zindel egy darabját, amit ötven éve Let Me Hear You Whisper címmel mutattak be televíziós produkcióként. (MTI)


A Golden Globe 2018-as gálán ez a film vihette haza a legjobb eredeti filmzenéért (Alexandre Desplat) és a legjobb rendezésért (Guillermo del Toro) járó Arany Glóbuszt.


Scroll to top