A Viszkis (2017) magyar akciófilm

Ki ne szeretne fiatalemberként sok pénzt, vagány életet, jó nőket? Ha van lóvé, akkor a többi szinte már magától jön, mint ahogy a Viszkis néven közismerté vált leghíresebb magyar bankrabló esettében történt. Ám mindennek meg van az ára… Olvasd el a film rövid tartalmát, nézd meg az előzeteseket és a jelenetfotókat a plakát alatt!

A Viszkis

Plakát, adatlap

A Viszkis (2017) magyar akciófilm plakátja

Színes, magyar film, készült 2017-ben, hossza 126 perc

Korhatár: 16 év
Műfaj: akciófilm, thriller
Nemzetközi cím (imdb): The Whiskey Bandit
Forgatókönyv: Antal Nimród
Szereplők: Szalay Bence, Móga Piroska, Schneider Zoltán, Klem Viktor, Gazsó György

Rendezte: Antal Nimród

Hazai filmpremier: 2017. november 23.
Magyarországon forgalmazza: InterCom.

A film rövid tartalma

Vagány volt, híres lett. Ő az, akit mindenki ismer, olyasmit mert, amit senki előtte, és aki mindig egy lépéssel a rendőrség előtt járt. És aki minden bankrablása előtt megivott egy pohár viszkit.

Ambrus Attila (Szalay Bence) félárván nő fel, zűrös kamaszkort és javítóintézeti éveket hagy maga mögött, amikor Erdélyből kalandos körülmények között Magyarországra szökik. De az új élet nehezebbnek bizonyul, mint a régi. Egy hokicsapat kapusa és szertárosa lesz, de továbbra sincs pénze, se barátnője… míg rá nem jön, miben jó igazán. Vakmerő, gyors és alapos. Egymás után fosztja ki a postákat, bankokat, utazási irodákat. Egyre nagyobbakat kaszál, egyre éhesebb a sikerre, egyre többet akar magának, és új szerelmének (Móga Piroska). De az utolsó balhéja kudarcba fullad, és végül a régóta nyomában lihegő makacs nyomozó (Schneider Zoltán) kezei közé kerül, aki kíméletlenül szembesíti őt a tetteivel.

Kettejük játszmája azonban korántsem zárul le a Viszkis elfogásával…

Egy izgalmas élet látványos, vad üldözésekkel, akciójelenetekkel teli története – úgy, ahogy csak az immár legendás Kontroll és a Predators – Ragadozók rendezője, Antal Nimród tudja elmesélni.

Jelenetfotók – képgaléria

A Viszkis  "munka" közben
A Viszkis (2017) magyar akciófilm
A Viszkis  - mindennek ára van

Fotók: InterCom

Premier után

300 ezer néző, töretlen siker

A Viszkis megállíthatatlan – írja az IC Press. Szerencsére, ezúttal nem a bankfiókokban, hanem a mozikban: az 1990-es években 30 bankot kiraboló Ambrus Attiláról szóló thriller meghódította a hazai mozikat, és a héten újabb, különleges szinten került túl: 8 héttel a premierje után a 300000. magyar néző is megváltotta rá a jegyét és továbbra is szerepel a legnézettebb top 10-es mozis listán.

Filmelőzetesek

1.

2.

Ország:
Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top