Visszatekintő – hűsítő mozifilmek 2015 nyarán

Minyonok (2015) amerikai animációs filmA forró nyárban – mint amilyen az idei is volt – olykor jól esik a mozitermek hűsítő sötétsége. Pláne akkor, ha még jó filmet is vetítenek hozzá, ebből viszont nem volt hiány, a tavalyi adatokhoz képest ezen a nyáron emelkedett a nézőszám, fogyott az üdítő és a rágcsálnivaló. A Minyonok mellé például annyi popcornt és colát fogyasztottunk, ami egy balatoni kikötőt is megtöltene…

Sokaknak telt pihenéssel, utazással vagy épp fesztiválozással a forró nyár, de júniustól augusztusig rengetegen szórakoztak a hűvös mozitermekben is. A Cinema City országos hálózatában 2014-hez képest 15,5%-kal többen moziztak idén nyáron, melyből kiugró a július hónap volt, mikor a legforgalmasabb napon 57 814-en ragadtak popcornt, colát, és ültek be kedvenc filmjük vetítésére. A rágcsálnivalóból és az üdítőből annyi, fogyott, ami egy balatoni kikötőt is megtöltene.

Főként a régóta várt blockbustereknek köszönhetőek a kimagasló eredmények, illetve annak, hogy a nyár alatt 44 premier filmet tűztek műsorra a mozikban. Június és augusztus között az országos adatokat tekintve a legtöbben a Minyonokra voltak kíváncsiak. A sárga rosszaságok történetét eddig az összes magyar moziban majd 700 000 ember látta. A Cinema City mozijaiba ellátogató nézők 18%-a, vagyis majdnem minden ötödik ember e kedves karakterek kalandjait választotta nyári szórakozásául. A hálózat leglátogatottabb filmjeinek listáján második helyen a Jurassic World végzett, a harmadik legnézettebb film pedig Melissa Mccarthy vígjátéka, a Budapesten és Balatonon forgatott Kém volt.

A kém (2015) amerikai akció vígjáték

Emellett idén nyáron a fent említett filmek mellett olyan alkotásokat mutattak be, mint Arnold Schwarzeneggerrel a Terminátor 5 – Genesys, a Mission Impossible új epizódja, a Titkos Nemzet Tom Cruise-zal, de remekül teljesített a Marvel legújabb produkciója a Hangya, mely a nyolcadik legnézettebb film lett a Cinema City nézőinek képzeletbeli top10-es listáján. Egyetlen európai filmként szerepel ebben a listában a tizedik helyen a Bazi nagy francia lagzik című francia alkotás.

A Hangya (2015) amerikai akciófilm

Természetesen a kánikula idején sem maradhat el a popcorn és a cola. Előbbiből 1174 négyszemélyes felfújható gyerekmedencényit ropogtattak a mozirajongók, utóbbiból 404 hasonló méretű medencét megtöltő üdítőt szürcsöltek el a nézők. Tavalyhoz képest 25%-kal többen játszottak a hálózat CineMix 2.0 elnevezésű nyereményjátékán, összesen 585 000 mozirajongó, akik, ha egymás mellé állnának, a lánc a filmfesztiválról híres Karlovy Vary-ig érne.

A főváros leglátogatottabb mozija a Cinema City Aréna volt, a teljes hálózat látogatóinak 17%-a választotta egy IMAX és 22 termét, míg vidéken Győrben látogattak legtöbben a moziba, ez a hálózat összes látogatóinak 7%-a. Június és augusztus között legtöbben július 11-én, szombat látogattak a mozikba, ezen a napon vidéken és Budapesten 57 814-en gondolták úgy, hogy filmezéssel töltik a hétvégét, mely a tavalyi nyár legerősebb napjához képest több mint 10 000-rel magasabb.

„Az év vége még nagy sikerfilmeket tartogat, hiszen novemberben érkezik a Bond Spectre, majd az Éhezők viadala: A kiválasztott 2. része, karácsonyi ajándékként pedig a 2015-ös év legjobban várt mozija, a Star Wars 7: Az ébredő erő, mely a magyar rajongók örömére a világpremierrel egy időben érkezik a hazai termekbe. Az ősz ezen filmek jegyelővételi lehetőségét is tartogatja, így érdemes a weboldalon, facebook és instagram oldalunkon tájékozódni” – mondta Buda Andrea a Cinema City PR – és marketing igazgatója. – A tökéletes mozis élmény érdekében szeptember második felétől indul a Cinema City Campona felújítása. A termekben szék- és burkolatcserét végeznek majd, a lobby és a mosdók design-ja is megújul. Még év vége előtt tervezzük a Cinema City Pécs moziban a szék- és burkolatok cseréjét, folytatva az ebben a moziban előzőekben megkezdett átalakítást – tette hozzá Buda Andrea.

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

10 + kilenc =


Scroll to top