Quantcast

Vissza a gyökerekhez (2018) francia film

Vissza a gyökerekhez (2018) francia mozifilm: Egy baleset következtében a főhős nem emlékszik semmire és tájszólásban beszél
Egy baleset következtében a főhős nem emlékszik semmire és tájszólásban beszél

Dany Boon írta (társ forgatókönyvíróként), rendezte és a főszerepet is eljátssza ebben az új francia vígjátékban, melynek cselekménye egy amnéziás formatervező kalandjai körül bonyolódnak. Az emlékezetkiesés számtalan mulatságos helyzetet teremt, ami azonban csak a nézőknek vicces, a családtagok számára egyenesen tragikus!

Az észak-franciaországi tájszólást magyarra lefordítani, szinkronizálni nem kis feladat, de a Vissza a gyökerekhez szinkroncsapata megoldotta! Hogy miképpen szól az eredeti nyelven a tájszólás, azt a filmajánló alatt a magyar feliratos előzetesben meghallgathatod.

A filmben feltűnik a legendás Pierre Richard, aki az 1972-ben bemutatott filmvígjáték, A magas szőke férfi felemás cipőben főszerepével vált világhírűvé és azóta számtalan vígjátékban alakította a csetlő botló főhőst.

Vissza a gyökerekhez mozifilm adatlap, plakát

Vissza a gyökerekhez (2018) francia film plakátja

Színes, francia film, készült 2018-ben, hossza 107 perc

Korhatár: 12 év
Műfaj: film,
Nemzetközi filmadatbázis: La ch’tite famille
Forgatókönyv: Dany Boon, Sarah Kaminsky
Szereplők: Dany Boon, Line Renaud, Laurence Arné, Pierre Richard

Rendezte: Dany Boon
Hazai mozipremier: 2018. június 14.
Magyarországon forgalmazza: ADS Service Kft.

Tartalom

A sikeres építész Valentin D azt állítja magáról, hogy árva, mert szégyelli, hogy családja fémhulladékok adás-vételből él Észak-Franciaországban. Elbűvölő kedvesével fényűző életet élnek és éppen egy rangos kiállítás megnyitójára készülnek, amikor a rokonok néhány száz kilométerrel arrébb úgy döntenek, hogy meglátogatják a nagymenő családtagot. Valentin cseppet sem örül a látogatásuknak, ám egy véletlen balesetnek köszönhetően teljesen kiesnek neki az elmúlt évek történései, és újra azzá az észak-franciaországi fickóvá válik, aki évekkel ezelőtt volt.

Jelenetfotók – képek


Fotók: ADS Service Kft

Filmelőzetesek – videók – filmklipek

Szinkronizált előzetes

Magyar feliratos előzetes

Érdekességek

Dany Boon napjaink egyik legfoglalkoztatottabb francia színésze. A vígjátékok jelenkori sztárja nem csak színészkedéssel foglalkozik, hiszen – ahogy az a Vissza a gyökerekhez filmjénél is történt – írja és rendezi is a filmjeit. Így tett a Szuper hypohonder és a RAID – A törvény nemében filmek estében is.

Scroll to top