Vissza a gyökerekhez (2018) francia film

Vissza a gyökerekhez (2018) francia mozifilm: Egy baleset következtében a főhős nem emlékszik semmire és tájszólásban beszél
Egy baleset következtében a főhős nem emlékszik semmire és tájszólásban beszél

Dany Boon írta (társ forgatókönyvíróként), rendezte és a főszerepet is eljátssza ebben az új francia vígjátékban, melynek cselekménye egy amnéziás formatervező kalandjai körül bonyolódnak. Az emlékezetkiesés számtalan mulatságos helyzetet teremt, ami azonban csak a nézőknek vicces, a családtagok számára egyenesen tragikus!

Az észak-franciaországi tájszólást magyarra lefordítani, szinkronizálni nem kis feladat, de a Vissza a gyökerekhez szinkroncsapata megoldotta! Hogy miképpen szól az eredeti nyelven a tájszólás, azt a filmajánló alatt a magyar feliratos előzetesben meghallgathatod.

A filmben feltűnik a legendás Pierre Richard, aki az 1972-ben bemutatott filmvígjáték, A magas szőke férfi felemás cipőben főszerepével vált világhírűvé és azóta számtalan vígjátékban alakította a csetlő botló főhőst.

Vissza a gyökerekhez mozifilm adatlap, plakát

Vissza a gyökerekhez (2018) francia film plakátja

Színes, francia film, készült 2018-ben, hossza 107 perc

Korhatár: 12 év
Műfaj: film,
Nemzetközi filmadatbázis: La ch’tite famille
Forgatókönyv: Dany Boon, Sarah Kaminsky
Szereplők: Dany Boon, Line Renaud, Laurence Arné, Pierre Richard

Rendezte: Dany Boon
Hazai mozipremier: 2018. június 14.
Magyarországon forgalmazza: ADS Service Kft.

Tartalom

A sikeres építész Valentin D azt állítja magáról, hogy árva, mert szégyelli, hogy családja fémhulladékok adás-vételből él Észak-Franciaországban. Elbűvölő kedvesével fényűző életet élnek és éppen egy rangos kiállítás megnyitójára készülnek, amikor a rokonok néhány száz kilométerrel arrébb úgy döntenek, hogy meglátogatják a nagymenő családtagot. Valentin cseppet sem örül a látogatásuknak, ám egy véletlen balesetnek köszönhetően teljesen kiesnek neki az elmúlt évek történései, és újra azzá az észak-franciaországi fickóvá válik, aki évekkel ezelőtt volt.

Jelenetfotók – képek


Fotók: ADS Service Kft

Filmelőzetesek – videók – filmklipek

Szinkronizált előzetes

Magyar feliratos előzetes

Érdekességek

Dany Boon napjaink egyik legfoglalkoztatottabb francia színésze. A vígjátékok jelenkori sztárja nem csak színészkedéssel foglalkozik, hiszen – ahogy az a Vissza a gyökerekhez filmjénél is történt – írja és rendezi is a filmjeit. Így tett a Szuper hypohonder és a RAID – A törvény nemében filmek estében is.

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Mozifilm innen:

Hasonló filmhír, filmajánló

Scroll to top