Villám és varázsló

Villám a sikátormacska és a Legendás Lorenzo nyugdíjas varázsló kalandjai elevenednek meg ebben a belga animációs filmben. A film egyik rendezője Ben Stassen, akinek a Sammy nagy kalandja – A titkos átjáró című animációját Európa Filmdíjra jelölték. Filmajánló a Filmrakatban.

Villám és varázsló 3
Villám és varázsló – jelenetfotó

Villám és a varázsló (BA)
2013 – színes, feliratos, belga animációs film

Eredeti cím: House of Magic

Rendező: Ben Stassen és Jérémie Degruson
Írta: James Flynn, Domonic Paris, Ben Stassen
Producer: Ben Stassen, Caroline Van Iseghem
Zene: Ramin Djawadi

Magyarországi premier: 2014. augusztus 21. Magyarországon forgalmazza a Fórum Hungary Kft.

A sikátormacska és a nyugdíjas varázsló
A sikátormacska és a nyugdíjas varázsló

Villám és varázsló  – filmajánló

A fiatal sikátormacska, Villám egy hatalmas vihar elől menekülve besurran egy titokzatos, ódon házba, ahol a nyugdíjas mágus, Lawrence, művésznevén a Legendás Lorenzo tengeti öreg napjait. A ház minden zugát különféle állatok, különös lények és lélegzetelállító gépezetek népesítik be, amelyek vidám táncot lejtenek, miközben elkészítik az öreg bűvész számára a reggelit. Lorenzo barátságosan viszonyul Villámhoz és befogadja őt a házba, ezt azonban nem mindenki nézi jó szemmel: Jack a nyúl és Maggie az egér mesterkedni kezdenek, hogy az új jövevényt eltávolítsák.
Azonban a fura csapat otthona egyik napról a másikra veszélybe kerül, amikor Lorenzo kórházba kerül, és az unokaöccse megpróbálja csellel rávenni, hogy adja el a házat. Az idős bűvész távollétében a ház fura lakói összefognak, hogy elijesszék az érdeklődőket és ijesztő stratégiát eszelnek ki, amiben fontos szerephez jut Villám is.

Villám szorult helyzetben
Villám szorult helyzetben

A Villám és varázsló alkotóiról

Jérémie Degruson társrendező Stassen korábbi filmjeinél, illetve a Villám és a varázsló munkálatai során művészeti vezetőként is közreműködött.  A zeneszerző Ramin Djawadi szintén dolgozott már korábban a rendezőpáros tagjaival, a fenti filmeken, emellett olyan kasszasikerek zenéjét szerezte, mint a 2008-as Vasember és a 2013-as Tűzgyűrű. Olyan sikeres sorozatok zenei vezetőjeként is tevékenykedett, mint A szökés vagy a Trónok harca.

Előzetes

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

19 − 18 =


Scroll to top