A világ összes pénze (2017) amerikai krimi

Olvasói értékelés: (1 szavazat, átlag: 5,00

A világ összes pénze (2017) amerikai krimiAz unokát elrabolják, a dúsgazdag nagyapa nem fizet az emberrablóknak, az édesanya pedig egyre csak őrlődik tehetetlenségében. A világ összes pénze krimi főbb szerepeiben olyan zseniális színészek remekelnek, mint Michelle Williams, Mark Wahlberg és Christopher Plummer.

A világ összes pénze

Plakát, adatlap

A világ összes pénze (2017) amerikai krimi plakátja

Színes, amerikai film, készült 2018-ban, hossza 111 perc

Korhatár: 16 év
Műfaj: krimi, dráma
Nemzetközi filmadatbázis: All the Money in the World

Forgatókönyv: John Pearson regénye alapján a forgatókönyvet írta: David Scarpa
Szereplők: Michelle Williams, Mark Wahlberg, Christopher Plummer, Stacy Martin, Timothy Hutton, Charlie Plummer, Romain Duris

Rendezte: Ridley Scott

Hazai filmpremier: 2018. január 25.
Magyarországon forgalmazza: Freeman Film.

Tartalom

A 16 éves III. John Paul Getty (Charlie Plummer) a világ leggazdagabb embere, az olajmágnás J. Paul Getty (Christopher Plummer) unokája, igazi aranyifjúként él Rómában. A gyöngyéletnek azonban egy csapásra vége szakad, amikor a fiút elrabolják, és 17 millió dolláros váltságdíjat követelnek érte. John Paul erős akaratú édesanyja, Gail (Michelle Williams) hiába kéri a dúsgazdag nagyapa segítségét, a hírhedten fösvény milliárdos visszautasítja. Az asszony kétségbeesésében Getty üzleti tanácsadójához, az egykori CIA ügynök Fletcher Chase-hez (Mark Wahlberg) fordul, hogy bírja jobb belátásra az emberrablás tényében is kételkedő Gettyt. Az idő fogy, a bűnözők egyre türelmetlenebbek, és bármeddig képesek elmenni, hogy bizonyítsák szándékuk komolyságát…

A filmet 3 Golden Globe-díjra jelölték: Ridley Scottot a legjobb rendező, Michelle Williamst a legjobb színésznő és Christopher Plummert a legjobb mellékszereplő kategóriában.

A Mentőexpedíció és a Gladiátor négyszeres Oscar-díj jelölt rendezője, Ridley Scott legújabb filmje egy megrázó és felkavaró esetet dolgoz fel, amely a hetvenes évek elején lázban tartotta a világsajtót.

Jelenetfotók – képgaléria

A világ összes pénze - Mark Wahlberg és Christopher Plummer
A világ összes pénze - Christopher Plummer
A világ összes pénze - Ridley Scott filmje

Fotók: Freeman Film

Zaklatás

Az olajmágnás J. Paul Getty szerepére eredetileg Kevin Spaceyt kérték fel, ám a Hollywoodot és az egész világot lázban tartó zaklatási botrány egyik főszereplőjét később eltávolították a projektből. (Space a botrány kirobbanása után a Kártyavár című sikersorozatát sem folytathatta.) A helyére behívott Christopher Plummer beugrása olyan jól sikerült, hogy egyből Arany Glóbuszra jelölték.

Filmelőzetesek – videók – filmklipek

Trailer

Hatalom. Pénz. Család. – werk videó

Ország:
Ez tetszik, ezt megosztom!

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top