Quantcast

Vicky Krieps utolsó nyaralása: rohan az Idő

Vicky Krieps az Idő című thrillerben Prisca Capa családanyát alakítja, aki épp nyaralni készül férjével és gyermekeivel. Hogy ez lesz-e az utolsó?…

Prisca (Vicky Krieps) és Maddox (Thomasin McKenzie)
Prisca (Vicky Krieps) és Maddox (Thomasin McKenzie) az Idő című thrillerben

Prisca Capa karakteréről olvasni fojtogató érzés

Vicky Krieps az Idő című thrillerben Prisca Capa családanyát alakítja, aki épp nyaralni készül férjével és gyermekeivel. Hogy ez lesz-e az utolsó?…

A film elején Prisca Capa (Vicky Krieps) és férje az utolsó közös nyaralásukra készülnek két gyermekükkel, 11 éves lányukkal, Maddoxszal és 6 éves fiukkal, Trenttel. A szülők válni készülnek, de erről még nem szóltak a gyerekeknek.

Az érintetlen trópusi tengerpart kezdetben csodás pihenést ígér, ám a szereplőket hirtelen óriási megrázkódtatás éri: valamilyen megmagyarázhatatlan ok folytán villámgyorsan öregedni kezdenek. Rohan az Idő!

A családanya Prisca Capa higgadt nő – akik csak felületesen ismerik, azt mondhatnák rá, hogy zárkózott –, egy múzeum kurátora, és ebben a minőségében a szénizotópos kormeghatározás és a csonttan szakértője. Intelligens és leleményes.

Egészségügyi problémával küzd, amiről a gyerekek nem tudnak, és ami miatt Guy szeretné, ha mégsem válnának el. Prisca azonban úgy véli, túl sok minden elválasztja őket egymástól. Guy mindig a jövőre koncentrált, Prisca a múlttal foglalkozik. Talán egyikük sem alkalmas arra, hogy a jelenben éljen.

A luxemburgi származású, Berlinben élő Krieps alakítja Priscát, akit leginkább a Fantomszál című Oscar®-jelölt filmből ismerhetünk.

Vickynek olyan erőt és érzelmi energiát kellett sugároznia, amilyet egy anyától elvárunk – mondja Ashwin Rajan producer. – A család életveszélyes helyzetbe került, ezért szorítanunk kell a szereplőknek. És természetesen együtt kell éreznünk Priscával. Csinált pár olyan dolgot a házasságában, ami töréshez vezetett Guyjal, de megértjük őt és szeretnénk, ha rendbe tudnák hozni a kapcsolatot.

Krieps szerint kissé szorongató érzést okozott számára az Idő forgatókönyvének elolvasása, ugyanakkor bámulatosnak találta, hogy egy modern hollywoodi thriller milyen mesterien egyensúlyoz a gyorsan bekövetkező hátborzongató események tálalása és a filozofikus gondolatok boncolgatása között.

Magam sem értem, de néha kifejezetten kínos volt az olvasás – mondja Krieps. – Különös, fojtogató érzés lett úrrá rajtam. Ugyanakkor meg is hatódtam, amit megint csak nem tudok pontosan hová tenni. Élet és halál, meg a szerelem. A történet rendkívül komolyan foglalkozik a szerelem témájával.

A színésznő nem pepecselt sokat előzetesen a karakter felépítésével, jobbnak látta, ha a forgatás alatt dolgozza ki Prisca figuráját.

Csak ültem a parton, és figyeltem, ahogy közeledik felém. És egy idő után már ott állt előttem.

Krieps rokonlélekre talált Gael Garcia Bernal személyében, aki hasonlóan ragadja meg a karakterét, mint ő.

Úgy érzem, egy fából faragtak minket. Előzetes elvárások nélkül érkeztünk erre a forgatásra, mint két olyan ember, aki elfogadja, hogy jönni fog, aminek jönnie kell. Ha két ilyen ember találkozik, nagyszerű dolgok születhetnek.

A film főszereplőjéről bővebben itt olvashatsz: Gael Garcia Bernal családapa feleséggel, két gyerekkel.

Forrás: UIP-Duna Film


Ha tetszett a filmajánló, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon, hadd ismerjék meg a barátaid is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhat − nyolc =

Scroll to top