Veszett vidék (2017) ausztrál thriller

Veszett vidék (2017) ausztrál thriller plakát
A férfi és felesége menekülni kényszerül

Az 1920-as években egy ausztrál bennszülött önvédelemből lelő egy fehér embert. A Veszett vidék arról a kíméletlen hajtóvadászatról szól, amit a menekülő férfi és felesége után folytattak a hatóság emberei.

A film megtörtént eseményeken alapul. Egy eredeti őslakós férfit letartóztattak és bíróság elé állítottak Közép-Ausztráliában az 1920-as években, mert lelőtt egy fehér férfit. A forgatás eredeti helyszíneken történt.

A veszett vidék főszereplői elsősorban ausztrál bennszülöttek, mellettük azonban két Amerikában is befutott filmsztár is feltűnik a filmvásznon: Sam Neill és Bryan Brown.

Veszett vidék adatlap, plakát

Veszett vidék (2017) ausztrál thriller plakát

Hirdetés

Színes, ausztrál film, készült 2017-ben, hossza 113 perc

Korhatár: 16 év
Műfaj: thriller, dráma, western
Nemzetközi filmadatbázis: (Sweet Country)
Forgatókönyv: Steven McGregor, David Tranter
Szereplők: Bryan Brown, Matt Day, Tremayne Doolan, Trevon Doolan, Anni Finsterer, Natassia Gorey Furber, Sam Neill, Hamilton Morris, Ewen Leslie

Rendezte: Warwick Thornton
Hazai mozipremier: 2018. április 19.
Magyarországon forgalmazza: ADS Service Kft.

Tartalom

Samet, a középkorú őslakost és családját a lelkipásztor a megkeseredett háborús veterán szomszédhoz, Harryhez küldi kisegítőnek. A két férfi kapcsolata annyira elmérgesedik, hogy Sam önvédelemből kénytelen lelőni Harryt. Samre és feleségére vérdíjat tűznek ki, ezért a kíméletlen ausztrál vadonba menekülnek a törvény emberei elől. Az elfogásukra Fletcher őrmester vezetésével hajtóvadászat indul.

Veszett vidék: Vérdíjat tűztek ki a fejükre
Vérdíjat tűztek ki a fejükre

Ahogy a gyilkosság részleteire fény derül, a közösség tagjai úgy bizonytalanodnak el az üldözés létjogosultságáról és követelnek valódi igazságszolgáltatást a két őslakosnak.

Az ausztrál western film elkészítését megtörtént események ihlették

Jelenetfotók – képek

Veszett vidék: vajon van menekvés?
Vajon van menekvés?
Veszett vidék: a törvény embere előtt
A törvény embere előtt – a hajtóvadászat véget ért

Fotók: ADS Service Kft

Filmelőzetesek – videók – filmklipek

Magyar feliratos előzetes

Érdekességek – Hírek

A hajtóvadászatot vezető Fletcher őrmestert alakító Bryan Brown (színész, producer) ausztrál születésű. 1947. június 23-án született Sydney-ben. A film másik nagy sztárja Sam Neill észak-ír származású.


Ha valaki az „ausztrál film” címke elolvasása után egy könnyed, Krokodi Dundee stílusú macsós alkotásban bízik, az bizony nagyot fog csalódni. A film elsősorban a kemény sztorikhoz szokott férfi nézőknek nyújt maradandó élményt.


Scroll to top