Veszélyzóna

A Parkour-mutatványok karcos városi háttér előtt zajlanak, miközben dübörög a vad tempójú zene, ugyanakkor a film karakter centrikus vígjátékként is nézhető, vagyis a végeredmény egy szórakoztató zsánerturmix, a buddy-movie („haverfilm”) alműfaj különleges példája.

Veszélyzóna - Jelenetfotó 1

Veszélyzóna (+16)

2014 – színes amerikai akciófilm

Eredeti cím: Brick Mansions
Rendező: Camille Delamarre, Forgatókönyvíró: Luc Besson, Bibi Naceri Szereplők: Paul Walker, Robert Maillet, RZA, Carlo Rota, David Belle, Bruce Ramsay

Hazai bemutató: 2014. április 24.
Magyar forgalmazó: Big Bang Media

Veszélyzóna - Jelenetfotó 4

Detroit rendőrsége fallal vette körül a Téglatelep néven elhíresült paneldzsungelt. A külvilágtól elzárt városrészt a helyi gengszterek feje irányítja, aki a markában tart mindenkit. Amikor szállítás közben eltűnik egy katonai neutronbomba, a város vezetői egy profi zsarut küldenek a zárt falakon belülre, hogy beépüljön, megtalálja és semlegesítse a veszélyt egy helyi lázadó segítségével.

Veszélyzóna - Jelenetfotó 3

A Téglatelepen csak a legerősebbek maradnak talpon. Ebben a könyörtelen városi közegben az RZA által alakított drogbáró, Tremaine a csúcsragadozó. Egyik legutóbbi balhéja kapcsán újra összefonódik az élete a beépített zsaru, Damien Collierével, akit Paul Walker játszik.

Damien számára minden nap a bűnüldözésről szól, és a Téglatelep egyik utolsó tiszta lelkű lakójában váratlan szövetségesre lel, a David Belle által alakított Lino személyében. A veszélyes és kiszámíthatatlan közegben élő Lino nap mint nap kemény küzdelmet folytat azért, hogy megőrizze integritását. Nem csak a saját, hanem a közössége életéért küzd.Veszélyzóna - Jelenetfotó 2

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

7 + 10 =


Scroll to top