Velencei Nemzetközi Filmfesztivál 2015

A medence című hatvanas évekbeli kultfilm új feldolgozása és Johnny Depp gengszterfilmje, a Black Mass is szerepel a szeptemberi velencei filmfesztivál programjában. Nyitófilmként Baltasar Kormakur Everest című hegymászódrámája mutatkozik be a Filmfesztivál közönségének.

Alig tíz nappal a nemzetközi filmmustra hivatalos programjának bejelentése előtt néhány produkció címét már nyilvánosságra hozták az idei válogatásból. A Variety.com értesülése szerint a Lidón vetítik majd a Black Mass című filmet Johnny Depp főszereplésével, és a közönség Charlie Kaufman, Alekszander Szokurov, Marco Bellocchio és Amos Gitai új filmjeit is láthatja.

Alberto Barbera fesztiváligazgató a szeptember 2-ai megnyitóra Baltasar Kormakur Everest című hegymászódrámáját szemelte ki, amelyben Jake Gyllenhaal alakít főszerepet.

A Black Mass a bostoni gengszter, James “Whitey” Bulger életét mutatja be, aki az FBI besúgója volt, és különleges kapcsolatait arra használta, hogy versenytársaitól megszabaduljon. A főhős Johnny Depp oldalán Benedict Cumberbatch, Kevin Bacon, Joel Edgerton és Peter Sarsgaard tűnik fel.

Az 1969-ben Alain Delonnal és Romy Schneiderrel forgatott A medence című filmet az olasz Luca Guadagnino rendezte meg újra. A The Bigger Splash című thrillerben egy celebpár, a híres rocksztár (Matthias Schoenaerts) és a filmes (Tilda Swinton) egy olasz szigeten vakációzik, amikor hirtelen betoppan egy régi barát (Ralph Fiennes) a lányával (Dakota Johnson). A mozit teljes egészében a francia StudioCanal finanszírozta, amely az amerikai forgalmazás jogait februárban a Foxnak adta el.

Charlie Kaufman először forgatott animációs filmet: az Anomalisa című stop-motion produkció elkészítéséhez – amelynek társrendezője Duke Johnson – a kezdőtőkét a Kickstarter közösségi finanszírozó honlapon szedték össze, majd a Snoot Entertainment és az SBI biztosította a költségek zömét. A film egy férfiról szól, aki nehezen lép kapcsolatba másokkal. Kaufmannak ez az első alkotása a 2008-ban bemutatott és számos díjat elnyert Kis-nagy világ című vígjátéka óta.

A orosz bárkát rendező Alekszander Szokurov Le Louvre sous l’occupation című, a művészet és háború viszonyát boncolgató filmjével érkezik Velencébe. A francia-német koprodukció érdekessége, hogy annak felvételei valóban a Louvre múzeumban készültek.

A 2008-as mumbai terrorista támadást dolgozta fel Nicolas Saada Taj Mahal című filmjében. A francia rendező munkájában Stacy Martin játssza a főhőst, aki a megtámadott hotelben bujkál. Sokan várják érdeklődéssel Emmanuel Finkiel moralizáló drámáját, az A Decent Mant is vagy Bellocchio Sangue del mio sangue című vámpíros történelmi darabját. A közelmúltban elhunyt Claudio Caligari L’attesa című filmjének bemutatója pedig várhatóan különleges esemény lesz a fesztiválon. Az alkotás pasolinis kitekintés a mai római külvárosok életére.

A 72. Velencei Nemzetközi Filmfesztivált szeptember 2. és 12. között rendezik meg.

Forrás: MTI/Variety.com

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennégy + 7 =


Scroll to top