Quantcast

A védenc

Miről szól A védenc mozifilm?

A fiatal, vietnami származású lány profi bérgyilkos. Miután megölik idős mentorát, elindul Vietnamba, hogy bosszút álljon a gyilkosokon. Pedig megesküdött: soha nem tér vissza...

Miről szól A védenc (The Protégé)?

Magyarul beszélő amerikai/brit film. Akciófilm, thriller. Játékidő: 109 perc, korhatár: 16 év. The Protégé

Miről szól A védenc? Ez az akcióban bővelkedő film Anna (Maggie Q) történetét meséli el, akit mentora és apja helyett apja, Moody éveken át készített fel arra, hogy a világ egyik legjobb bérgyilkosa legyen.

A családjával 1987-ben, Vietnamban történt tragédia egy életre megsebezte Anna lelkét. Így ismerte meg Moodyt, a hivatásos gyilkost is, aki éppen valamilyen sötét ügyben járt ott a háború idején. A tizenegy éves lány kifejezéstelen tekintetét látva Moody azonnal rájött, hogy ez a gyermek más, mint a többi, és elhatározta, a szárnyai alá veszi Annát, és saját céljaira képezi ki.

Harminc évvel később Anna és Moody olajozott csapatmunkában éppen Romániában dolgozik egy helyi drogbáró kiiktatásán. A feladatot kifogástalan precizitással végzik; nyilvánvalóan értik a dolgukat.

A munka végeztével szokás szerint elválnak egymástól, és mindketten élik tovább a saját életüket. Anna antikváriumot vezet Londonban, Moody pedig a kedvteléseinek hódol: zenél és elektronikus kütyükkel bíbelődik vidéki birtokán, míg a következő megbízásra várnak.

A kényszerű várakozás alatt Moody éppen hetvenedik születésnapján közli Annával, hogy rákos beteg, és meg fog halni. Azt is elárulja, hogy búcsúajándékul megvette Annának a könyvesboltot, illetve megkéri a nőt, hogy hacker ismerőse segítségével találjon meg egy bizonyos Lucas Hayest.

A titokzatos Rembrandt (Michael Keaton)

A titokzatos Rembrandt (Michael Keaton) - A védenc című filmből

Ezt követően váratlan eseménysorozat veszi kezdetét. Annát felkeresi egy rejtélyes alak, Rembrandt (Michael Keaton), aki élénk érdeklődést tanúsít iránta.

A hackert megölik, lakását pedig felforgatják. Anna rátalál Moody holttestére a vidéki házban – a férfit meggyilkolták. Őt magát is megtámadja két bérgyilkos a könyvesboltban, ám sikerül elmenekülnie.

A szálak Moody utolsó kívánságához vezetnek - Lucas Hayeshez. Anna eltökéli, hogy kibogozza a rejtélyt, és megbosszulja mentora halálát. Útnak indul Vietnamba, annak ellenére, hogy korábban megesküdött, hogy sosem teszi be többé a lábát az országba.

Vietnamban Anna ismét összetalálkozik a titokzatos Rembrandttal. A férfiről kiderül, hogy annak a milliárdosnak az egyik testőre, akit Annának meg kell ölnie.

Annának válogatott kínzásokat kell kiállnia, és többször kockára teszi az életét, hogy véghez vigye küldetését. Váratlan fordulatok és növekvő feszültség kíséri Anna útját, melynek során fény derül a nő rettenetes múltjának részleteire, és végre megértjük, miért vált azzá, aki.

És amikor már úgy tűnik, minden elveszett, a titokzatos Rembrandt néhány kedves szóval ismét megcsillantja a reményt Anna számára, és életmentő döntésre ösztönzi.

A 2021-es filmek adatait a linkre kattintva tudod böngészni! Megnézheted a plakátot és az előzetest is, megismerheted a film rövid tartalmát.

Magyarul beszélő előzetes

"A legtöbb ember jó arc.
De vannak genyák."

A legfrissebb előzetesek megtekintéséhez kattints a linkre!

A védenc érdekességek

Hamarosan életmű díjat vehet át a film egyik főszereplője, Samuel L. Jackson. Az élő legenda az öreg Mody bérgyilkos szerepében látható. Mit gondol Jackson a szerepéről és a filmről? A linkre kattintva megnézheted!


A forgatás január 7-én vette kezdetét, és március 19-én fejeződött be, Romániában. Martin Campbell rendezőnek különösen a romániai erdők, tavak és parkok tetszettek, és a helyi stáb munkájával is nagyon elégedett volt.


Az egyik legérdekesebb romániai helyszín a “Ceauşescu-palota” volt, amelyben Nicolae Ceauşescu kommunista vezér és családja élt mintegy negyed évszázadon át.


Körülbelül kétszáz fős nemzetközi stáb dolgozott a romániai forgatáson, Bulgáriából,Amerikából, Franciaországból, Spanyolországból, Németországból, Angliából, Kanadából,Dél-Afrikából, Thaiföldről, sőt Kazahsztánból is érkeztek szakemberek.


A védenc (16) volt az utolsó európai (angliai) filmforgatás a Covid-19 világjárvány miatti lezárások kezdete előtt. Végül a bulgáriai Nu Boyana Filmstúdióban fejezték be az utómunkálatokat.


Bérgyilkosék A védenc című filmben

Bérgyilkosék A védenc című filmben

Most őszintén: nem mered felvállalni a véleményed? Mit kockáztatsz? Legalább a like jelre kattints! Ha bátrabb vagy, írd meg a hozzászólás részben, mit gondolsz a filmről!

A védenc plakát

A védenc plakát

Hirdetés

Kövesd a filmeket!

Rendezte: Martin Campbell

Szereplők: Michael Keaton, Maggie Q, Samuel L. Jackson, David Rintoul

Hazai mozipremier: 2021. szeptember 16.

Magyarországon forgalmazza: Prorom Entertainment

Gyártó: Millennium Media

Gyártás éve: 2021


A filmkészítők igyekeztek biztosra menni, hiszen a két szupersztárt, Samuel L. Jacksont és Michael Keatont már a projekt legelején leszerződtették a munkára.

Maggie Q részben vietnami származású, és a harcművészetekhez is ért. A film rendezője szerint így még hitelesebb a szerepformálása.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × 4 =

Scroll to top