Vámpírakadémia

Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Ez a suli kész szívás! Mondják a tanulók, a világ szeme elől elrejtett bentlakásos iskola, a Vámpírakadémia növendékei.

Vámpírakadémia

Vámpírakadémia (+12)

2014 – színes magyarul beszélő, amerikai akció-vígjáték

Eredeti cím: Vampire Academy
Író
: Richelle Mead
Forgatókönyvíró: Daniel Waters
Zeneszerző: Rolfe Kent
Operatőr: Tony Pierce-Roberts
Producer: Susan Montford, Don Murphy, Deepak Nayar
Vágó: Chris Gill
Rendező: Mark Waters

Szereplők:
Sarah Hyland,Olga Kurylenko, Zoey Deutch, Joely Richardson, Gabriel Byrne, Sami Gayle, Claire Foy

Hazai mozibemutató: 2014. március 06. Magyarországon forgalmazza a Big Bang Média Kft.

Álljunk meg egy szóra! Itt tényleg tanulni kell?

Vámpírakadémia története röviden

A Vámpírakadémia Rose Hathaway és Lissa Dragomir története – két 17 éves lányé, akik a világ szeme elől elrejtett bentlakásos iskola lakói. Az iskola tanulói morák, azaz halandó, békés vámpírok és dampyrok, vagyis a morák félig vámpír, félig ember testőrei.

Rose Hathaway és Lissa Dragomir
Rose Hathaway és Lissa Dragomir

A kiképzés alatt álló leendő testőr, lázadó dampyr Rose és legjobb barátnője, a mora hercegnő Lissa megszökött, de elkapták őket. Vissza kellett térniük a Szent Vlagyimir Akadémiára, pedig éppen ez az a hely, ahol szerintük a legnagyobb veszélyben van az életük. Az iskolába visszatoloncolt Lissa próbálja visszaszerezni korábbi helyét a társaságban, Rose pedig keményen edz mesterével és szerelmével, Dimitrijjel, hogy Lissa testőre lehessen.
Rose bármit feláldozna azért, hogy megvédje Lissát az Akadémia falain belül rá leselkedő veszélyektől és a strigáktól, azaz a halhatatlan, gonosz vámpíroktól, akik a morákra vadásznak.

Az iskolapad veszélyes! Eddig nem tudták?
Az iskolapad veszélyes! Eddig nem tudták?

Vámpírok három különböző fajtája

A MORÁk között vannak nemesi származású és nem nemesi vámpírok is. Halandóak és békések. Minden morának van egy különleges eleme, amelyből erőt kap: föld, levegő, tűz vagy víz. Hegyes metszőfoguk van, emberek vagy dampyrok vérét isszák. A napfény irritálja őket. Gyakran sápadtak és magasak.
Csak 12 nemesi mora család van. Lissa a Dragomir-család utolsó sarja.

A DAMPYRok félig vámpírok, félig emberek. Gyakran sötét hajúak, kifinomultak az érzékeik, erősebb fizikumúak, mint a morák. A dampyrok arra teszik fel az életüket, hogy megvédjék a morákat. Nincs hegyes metszőfoguk, nem isznak vért, azt esznek, amit csak akarnak. Kemény kiképzés során lesznek testőrök, megtanulnak különböző harcnemeket, még a lefejezést és a karóval átdöfést is, hogy megvédjék a morákat a halhatatlan strigáktól. Egyetlen elv vezérli őket: a morák biztonsága az első.

A STRIGÁk a legveszélyesebb vámpírok. Halhatatlanok. A strigák csak éjszaka bújnak elő, gyorsak és erősek, bárkit képesek lemészárolni. Nagyon nehéz legyőzni őket, még a magasan képzett dampyr testőröknek is. A társadalmon kívül élnek, és mora vérre szomjaznak, hogy megőrizzék halhatatlanságukat. Ki akarják irtani a megmaradt 12 nemesi mora családot, és át akarják venni a hatalmat a társadalom felett. Úgy lehet megölni egy strigát, hogy ezüst karóval keresztül szúrják a szívét. Két módon lehet strigává válni:

1. egy mora dönthet úgy, hogy striga lesz, ehhez szándékosan meg kell ölni egy embert a véréért,

2. a strigák átváltoztathatnak egy morát, egy dampyrt vagy egy embert egy jól irányzott harapással. Ha egy dampyr megöl egy strigát, molnyija tetoválást csináltat a nyakára. Dimitrij nyakán 6 molnyija tetoválása van.

Vámpírakadémia szinkronos előzetes

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennyolc + tíz =


Scroll to top