Vámpírakadémia

Ez a suli kész szívás! Mondják a tanulók, a világ szeme elől elrejtett bentlakásos iskola, a Vámpírakadémia növendékei.

Vámpírakadémia

Vámpírakadémia (+12)

2014 – színes magyarul beszélő, amerikai akció-vígjáték

Eredeti cím: Vampire Academy
Író
: Richelle Mead
Forgatókönyvíró: Daniel Waters
Zeneszerző: Rolfe Kent
Operatőr: Tony Pierce-Roberts
Producer: Susan Montford, Don Murphy, Deepak Nayar
Vágó: Chris Gill
Rendező: Mark Waters

Szereplők:
Sarah Hyland,Olga Kurylenko, Zoey Deutch, Joely Richardson, Gabriel Byrne, Sami Gayle, Claire Foy

Hazai mozibemutató: 2014. március 06. Magyarországon forgalmazza a Big Bang Média Kft.

Álljunk meg egy szóra! Itt tényleg tanulni kell?

Vámpírakadémia története röviden

A Vámpírakadémia Rose Hathaway és Lissa Dragomir története – két 17 éves lányé, akik a világ szeme elől elrejtett bentlakásos iskola lakói. Az iskola tanulói morák, azaz halandó, békés vámpírok és dampyrok, vagyis a morák félig vámpír, félig ember testőrei.

Rose Hathaway és Lissa Dragomir
Rose Hathaway és Lissa Dragomir

A kiképzés alatt álló leendő testőr, lázadó dampyr Rose és legjobb barátnője, a mora hercegnő Lissa megszökött, de elkapták őket. Vissza kellett térniük a Szent Vlagyimir Akadémiára, pedig éppen ez az a hely, ahol szerintük a legnagyobb veszélyben van az életük. Az iskolába visszatoloncolt Lissa próbálja visszaszerezni korábbi helyét a társaságban, Rose pedig keményen edz mesterével és szerelmével, Dimitrijjel, hogy Lissa testőre lehessen.
Rose bármit feláldozna azért, hogy megvédje Lissát az Akadémia falain belül rá leselkedő veszélyektől és a strigáktól, azaz a halhatatlan, gonosz vámpíroktól, akik a morákra vadásznak.

Az iskolapad veszélyes! Eddig nem tudták?
Az iskolapad veszélyes! Eddig nem tudták?

Vámpírok három különböző fajtája

A MORÁk között vannak nemesi származású és nem nemesi vámpírok is. Halandóak és békések. Minden morának van egy különleges eleme, amelyből erőt kap: föld, levegő, tűz vagy víz. Hegyes metszőfoguk van, emberek vagy dampyrok vérét isszák.

A napfény irritálja őket. Gyakran sápadtak és magasak.

Csak 12 nemesi mora család van. Lissa a Dragomir-család utolsó sarja.

A DAMPYRok félig vámpírok, félig emberek. Gyakran sötét hajúak, kifinomultak az érzékeik, erősebb fizikumúak, mint a morák. A dampyrok arra teszik fel az életüket, hogy megvédjék a morákat. Nincs hegyes metszőfoguk, nem isznak vért, azt esznek, amit csak akarnak.

Kemény kiképzés során lesznek testőrök, megtanulnak különböző harcnemeket, még a lefejezést és a karóval átdöfést is, hogy megvédjék a morákat a halhatatlan strigáktól. Egyetlen elv vezérli őket: a morák biztonsága az első.

A STRIGÁk a legveszélyesebb vámpírok. Halhatatlanok. A strigák csak éjszaka bújnak elő, gyorsak és erősek, bárkit képesek lemészárolni. Nagyon nehéz legyőzni őket, még a magasan képzett dampyr testőröknek is.

A társadalmon kívül élnek, és mora vérre szomjaznak, hogy megőrizzék halhatatlanságukat. Ki akarják irtani a megmaradt 12 nemesi mora családot, és át akarják venni a hatalmat a társadalom felett. Úgy lehet megölni egy strigát, hogy ezüst karóval keresztül szúrják a szívét. Két módon lehet strigává válni:

1. egy mora dönthet úgy, hogy striga lesz, ehhez szándékosan meg kell ölni egy embert a véréért,

2. a strigák átváltoztathatnak egy morát, egy dampyrt vagy egy embert egy jól irányzott harapással. Ha egy dampyr megöl egy strigát, molnyija tetoválást csináltat a nyakára. Dimitrij nyakán 6 molnyija tetoválása van.

Vámpírakadémia szinkronos előzetes

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Mozifilm innen:

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × 3 =


Scroll to top