Vakrandim az élettel (2017) német vígjáték

Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

A látássérült fiú szinte csak homályos foltokat lát maga körül, ám elhatározza, hogy egy luxusszállodában vállal munkát. Minden jól alakul, amíg közben nem szól a szerelem. A német filmvígjáték igazi üdítő romantikus komédia, tele váratlan fordulatokkal és szerethető hétköznapi hősökkel… Olvasd tovább a film rövid tartalmát, nézd meg a szinkronos előzetest és a filmjeleneteket a plakát alatt!

Vakrandim az élettel

Plakát, adatlap

Vakrandim az élettel (2017) német vígjáték plakát

Színes, német film, készült 2017-ben, hossza 116 perc

Korhatár: 12 év

Eredeti cím: Mein Blind Date mit dem Leben (My Blind Date with Life)

Forgatókönyv: Oliver Ziegenbalg, Ruth Thoma
Szereplők: Kostja Ullmann, Jacob Matschenz , Anna Maria Mühe, Nilam Farooq

Rendezte: Marc Rothemund

Hazai filmpremier: 2017. november 9.
Magyarországon forgalmazza: MTVA.

Tartalom

Egy tinédzser fiú, Saliya halálra rémül, amikor orvosai közlik vele, hogy hamarosan elveszti szeme világát. Annak ellenére, hogy mindenki figyelmezteti arra, hogy nézzen szembe élete új korlátaival, ő szilárdan kitart álma mellett, hogy egy luxushotelben dolgozzon.

Anélkül, hogy említést tenne vakságáról, egy ötcsillagos szállodában vállal munkát. Kőkemény elszántsággal és akaraterővel, valamint legjobb barátja, Max támogatásával, minden várakozást felülmúlóan teljesít anélkül, hogy színt kellene vallania.

Amikor azonban szerelmes lesz, alapos gondossággal felépített élete letér a megszokott vágányról

Marc Rothemun új játékfilmje, a „Vakrandim az élettel” igaz történeten alapszik. Az Oscar-díjra jelölt rendező („Sophie Scholl” – Aki szembeszállt Hitlerrel, legjobb rendező jelölés) egy igazán szívmelengető játékfilmet mutat be Kostja Ulmann főszereplésével.

A Vakrandim az élettel alapvetően tréfát csinál a látássérültek nehézségeiből, eközben azonban úgy marad vicces és vidám hangulatú alkotás, hogy nem áll érzéketlenül a komoly témához.

Amellett, hogy a film igyekszik hű lenni az alapjául szolgáló, igaz történethez, túlzásaival és nyilvánvaló túlkapásaival csak még markánsabban szemlélteti Sali életének buktatóit. A film igazi üdítő romantikus komédia, tele szokatlan csavarokkal, ugyanakkor optimista tanmese is az őszinte barátságról és az elszántságról, olyan szereplők segítségével, akiket nem lehet nem szeretni.

Jelenetfotók – Képek

Vakrandim az élettel (2017) német vígjáték
Vakrandim az élettel - Barátság
Vakrandim az élettel - Szerelem

Fotók: MTVA

Filmelőzetes

Ország:
Ez tetszik, ezt megosztom!

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top