Kétszáz éve halott vadnyugati seriff

Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Jeff Bridges édesapja, Lloyd Bridges a régi Hollywood emblematikus alakja előtt tiszteleg legújabb filmjében.

Lloyd Bridges pályája elején elsősorban a kalandfilmeknek és a klasszikus westerneknek köszönhette hírnevét, a vadnyugati hős szerepétől a mélytengeri búvárig szinte mindent eljátszott. A mi korosztályunk azonban a 80-as években készült olyan vígjátékokból emlékezhet rá, mint az Airplane vagy a Nagy durranás filmek.

A vadnyugati revolverhős kísértetekre vadászik: Jeff Bridges
A vadnyugati revolverhős kísértetekre vadászik: Jeff Bridges

A vadnyugati revolverhős kísértetekre vadászik

A kétszáz éve halott Roy Pulsipher vadnyugati seriffet alakítja legújabb filmjében, a R.I.P.D. – Szellemzsarukban Jeff Bridges. A szerepet nem csak azért vállalta el, mert tetszett neki a gonosz kísértetekre vadászó elhunyt zsaruk koncepciója, hanem azért is, mert minden alkalmat megragad, hogy vadnyugati szerelésbe öltözhessen. (Legutóbb a Félszemű főszereplőjeként Oscar-díra is jelölték.)

A R.I.P.D. - Szellemzsarukban Kevin Bacon, Jeff Bridges és Ryan Renolds
A R.I.P.D. – Szellemzsarukban Kevin Bacon, Jeff Bridges és Ryan Renolds

A vadnyugat számomra nem csak azért mitikus, mert Amerika történelmének fontos része, hanem mert apámra is szívesen emlékezem westernhősként – meséli Bridges, akinek édesapja, Lloyd Bridges a régi Hollywood emblematikus alakja volt. – Apám több klasszikus westernben alakított kisebb-nagyobb szerepeket, az egyik legemlékezetesebb a Délidő. Forgatás után gyakran talpig jelmezben vágta be magát a kocsijába, és úgy jött haza. Emlékszem, ahogy cowboykalapban, westerncsizmában meg lovaglóruhában beállított, én meg, a kissrác, ilyenkor arra gondoltam, hogy hű, egyszer én is ilyen cuccot akarok hordani. Úgyhogy valahányszor megkínálnak egy vadnyugati szereppel, az emlékek hatására igent mondok. Meg persze azért is, mert nem győzök csodálkozni, hogy egy ilyen rövid történelmi periódus, mint a vadnyugat korszaka, hogy tudott ennyi meredek és sokszínű figurát produkálni.

R.I.P.D – Szellemzsaruk röviden

Jeff Bridges és Ryan Renolds játssza a két főszerepet a R.I.P.D. – Szellemzsaruk (hazai bemutató: 2013. július 18-án) című túlvilági akciófilmnek. Az élőket háborgató holtakat az ex vadnyugati seriff és az élők sorából napjainkban eltávozott nyomozó kénytelen-kelletlen, de együtt vadássza le, vigyázva ezzel nyugalmunkat. A film előzménye – csakúgy mint több más nagy sikerű alkotásé – egy felkapott képregény volt.

R.I.P.D - Szellemzsaruk. Meghaltak most mégis nekik kell megvédeni a Földet.
R.I.P.D – Szellemzsaruk. Meghaltak most mégis nekik kell megvédeni a Földet.
Ez tetszik, ezt megosztom!

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × öt =


Scroll to top