Utórengés

Legutóbb 2010-ben, Biobío régióban volt számottevő földrengés Chilében, talán nem véletlen, hogy ez az ország a helyszíne az Utórengés (Aftershock) című amerikai horrornak. Eli Roth történetében – aki írója, producere is és egyik főszereplője is a filmnek – egy magyar színésznőt, Osvárt Andreát is viszontláthatjuk.

Az egykor az ELTE olasz szakán végzett magyar színésznő, Osvárt Andrea egyszerre három országban lépett a sztárrá válás útjára. Az Utórengés című filmben végre igazi hollywoodi főszerepet kapott, egy olasz film produceri munkáin gondolkodik és Magyarországi karrierjét sem adta fel teljesen.

Utórengés: főszerepben egy magyar színésznő, Osvárt Andrea
Utórengés: főszerepben egy magyar színésznő, Osvárt Andrea

Utórengés [+18]

színes, feliratos, amerikai-chilei horrorfilm

Rendező: Nicolás López
Írta: Guillermo Amoedo, Nicolás López, Eli Roth
Producer: Miguel Asensio, Brian Oliver, Eli Roth
Társproducer: Mac Cappuccino
Fényképezte: Antonio Quercia
Zeneszerző: Manuel Riveiro

Szereplők: Eli Roth, Osvárt Andrea, Ariel Levy, Nicolás Martínez, Lorenza Izzo, Natasha Yarovenko, Selena Gomez

Bemutató várható időpontja: 2013. június 13.
Magyarországon forgalmazza a Fórum Hungary Kft.
Utórengés. Színes, feliratos, amerikai-chilei horrorfilm
Utórengés. Színes, feliratos, amerikai-chilei horrorfilm

A földrengés

A Chilei földrengés 2010-ben több mint száz emberéletet követelt, és az ország fővárosában, Santiagóban is jelentős károkat okozott. Az Utórengés helyszínéül választott Valparaíso városában elsősorban a szökőártól tartottak, amit a földrengés idéz elő és ami be is következett: 2,6 méteres hullámok érték el Valparaísonál a partot. Az akkori tragédiához képest szinte hihetetlen, hogy a film alkotói mindössze 10 millió dollárból hozták össze a filmet a látványos földrengésjelenetekkel együtt.

Utórengés: mindössze 10 millió dollárból készült a látványos film
Utórengés: mindössze 10 millió dollárból készült a látványos film

Utórengés – röviden

Chilében minden megvan, ami kell: fantasztikus tájak, dögös csajok, jóképű pasik, ízletes borok és persze a legvadabb bulik. Tökéletes helyszín egy Gringo becenevű kissé boldogtalan amerikai turistának (Eli Roth), hogy két chilei haverjával (Ariel Levy, Nicolás Martínez) kieressze a gőzt. Jól is alakulnak a dolgok, az utazás maga a mennyország, az egyetlen szépséghiba tán, hogy egy csaj sem jön össze Gringónak. Nem sokkal később azonban megfordulni látszik a srácok szerencséje, amikor megismerkednek három csinos lánnyal: az orosz modell Irinával (Natasha Yarovenko), a vad és bulizós Kylie-val (Lorenza Izzo) és utóbbi komoly nővérével, Monicával (Osvárt Andrea).

Utórengés: mi lesz a felhőtlen bulizós estéből?
Utórengés: mi lesz a felhőtlen bulizós estéből?

A lányok beleegyeznek, hogy elkísérik a fiúkat a Valparaíso nevű tengerparti városkába. Az újdonsült barátok remekül érzik magukat együtt, ám miközben egy diszkóban mulatnak, hatalmas földrengés rázza meg a várost. A földi paradicsom egy csapásra pokollá változik,

Utórengés: halál és pusztulás mindenütt.
Utórengés: halál és pusztulás mindenütt.

Hőseinknek azonban nincs idejük a pánikra, az életükért kell küzdeniük, hiszen fosztogatókkal és szökött fegyencekkel gyűlik meg a bajuk, nem beszélve az elkerülhetetlen utórengésekről…

Utórengés: fosztogatók és szökött fegyencek lepik el a tragédia helyszínét
Utórengés: fosztogatók és szökött fegyencek lepik el a tragédia helyszínét

Eli Roth az Utórengésről

Eli Roth imádta Nicolás López rendező 2004-es Promedio Rojo című vígjátékát, fel is vette vele a kapcsolatot, és megegyeztek, hogyha López valaha is angol nyelven forgatna filmet, Roth mindenképp beszáll. Így lett végül a szintén direktor Roth az Utórengés producere, írója és főszereplője egyben.

Utórengés. Eli Roth aki írta a történetet, producere és egyik főszereplője is a filmnek.
Utórengés. Eli Roth aki írta a történetet, producere és egyik főszereplője is a filmnek.

Nagy rajongója voltam Nicolas Lopeznek, mivel kiválóan debütált a Promedio Rojoval – nyilatkozta Roth az www.empireonline.com szerint. – Ő hihetetlenül kombinálja a a kereskedelmi érzékenységet a művészi értékkel, és amit Chilében csinált, az a filmipar forradalma. Az együttműködésünk kezdetét úgy hívjuk: Chilewood. Ebben a különféle filmek elkészítése során felhasználjuk azokat az erőforrásokat,amelyeket Chile kínál. Az Utórengés nagyon ijesztő lesz, nagyon erős, és nagyon is valóságos.

Nicolás López filmjét első ízben a 2012-es Torontói Filmfesztiválon mutatták be, azóta pedig számos további fesztivál is műsorára tűzte (Fantastic Fest, Mar del Plata-i Filmfesztivál, Glasgowi Filmfesztivál stb.)

Feliratos filmelőzetes

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Mozifilm innen: ,

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × 5 =


Scroll to top