Az utolsó pogány király (2018) holland film

Az utolsó pogány király (2018):
Redbad (Gijs Naber), a frízek királya és Frea (Loes Haverkort) a dán hercegnő

AdatlapTartalomJelenetfotókFilmelőzetes

A látványos történelmi film Redbadnak, a szabad frízek utolsó királyának történetét mutatja be. A valós eseményeket feldolgozó alkotás nagyszabású csatajelenetekkel tarkítva repíti vissza a nézőket a 7. századba.

Abban a korban a mai Hollandia területét északon a frízek, délen a frankok uralták. Utóbbiak tűzzel vassal hirdették a kereszténységet és a tőlük északra eső területeket is meg akarták szerezni. A fríz nép utolsó nagy királya volt Redbad, aki szembeszállt a hódítókkal.

Nézd meg az ajánlóban a film adatlapját, jelenetfotóit, szinkronizált előzetesét és a tartalmát!

Az utolsó pogány király mozifilm adatlap, plakát

Az utolsó pogány király (2018) plakát

Színes, holland film, készült 2018-ban, hossza 160 perc
Korhatár: 16 év
Műfaj: történelmi, kalandfilm
Nemzetközi filmadatbázis: Redbad
Forgatókönyv: Alex van Galen
Szereplők: Jonathan Banks, Huub Stapel, Lisa Smit, Loes Haverkort, Gijs Naber, Søren Malling, Renée Soutendijk, Egbert Jan Weeber, Derek de Lint
Rendezte: Roel Reiné
Hazai mozipremier: 2018. szeptember 6.
Magyarországon forgalmazza: Vertigo Média Kft.

Tartalom

A 7. században Európa északi részét a pogány frízek, szászok és dánok uralták. Redbad a szabad frízek utolsó királya, aki szembeszállt saját népe kegyetlen pogány rituáléival csakúgy, mint a délről érkező frankokkal, Európa új uraival. A frank hódítók a kereszténység erőszakos terjesztésével vonták hatalmuk alá Európa pogány népeit. A látványos hősi eposz egy valós történelmi alak, Redbad, a független szellemű uralkodó története.

Az egyik legnagyobb szabású holland történelmi film megtörtént eseményeket dolgoz fel.

A film nemzetközi színészgárdájából az egyik főszerepet játszó Søren Malling olyan filmekben szerepelt, mint az Oscar-jelölt Egy háború, az Emberrablás, a Férfiak és csirkék és a Kisvárosi gyilkosok. Rajongók számára bizonyosan ismerős lesz Jonathan Banks is. Az amerikai színész több évtizedes színészi pályafutása során a Szörnyecskéktől kezdve az Airplane!-en át mások mellett a Totál szívás tévésorozatban szerepelt, de feltűnt a Förtelmes főnökök 2-ben és hangját adta A hihetetlen család 2 animációs filmhez is.

Jelenetfotók – képek

Kattints a jelenetfotóra és nagyobb méretben is megtekintheted!


Fotók: Vertigo Média Kft

Filmelőzetesek – videók – filmklipek

Magyar szinkronos előzetes

Scroll to top