Utazás apánkkal vígjáték (2016)

Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Az Utazás apánkkal című humoros, hidegháborús road movie a prágai tavasz idején játszódik, amikor két fiú és idős apjuk egy Wartburggal felkerekedik, hogy Aradról az NDK-ba utazzon… Olvasd tovább a film rövid tartalmát a plakát alatt!

Utazás apánkkal vígjáték

Utazás apánkkal német, román, magyar, svéd vígjáték 2016 filmajánló » Filmrakat.hu

Színes, német-román-magyar-svéd film, készült 2016-ban, hossza 111 perc

Korhatár: 12 év

Eredeti cím: Die Reise mit Vater

Forgatókönyv: Anca Miruna Lăzărescu
Szereplők: Alex Mărgineanu, Răzvan Enciu, Ovidiu Schumacher, Susanne Bormann
Rendezte: Anca Miruna Lăzărescu

Magyarországi bemutató: 2017. január 19.

Magyarországon forgalmazza: A Company Hungary.

Utazás apánkkal rövid tartalma – filmajánló

Az Utazás apánkkal megható története a mozgalmas 1968-as esztendőben játszódik. A prágai tavasz idején egy romániai német család – apa és két teljesen eltérő vérmérsékletű fia – felkerekedik, hogy Aradról az NDK-ba utazzon. Az anya halála óta a fiatal orvos Mihai (Alex Mărgineanu) tartja egyben a családot. Öccse, Emil (Răzvan Enciu) lázadozik a rendszer ellen, lassan megvakuló, súlyos beteg apjának, Williamnak (Ovidiu Schumacher) pedig már nyűg az élet. AZ NDK-ba mégis azért mennek, mert Mihai elintézte, hogy apján életmentő műtétet hajtsanak végre. Épphogy megérkeznek, mikor a Csehszlovákiát megszállni készülőszovjet tankokkal találják szembe magukat. Mivel az események miatt lezárják a cseh–német határt, a család egy keletnémet fogolytáborba kerül. Mihai itt megismerkedik Ullival, a müncheni egyetemista lánnyal (Susanne Bormann), aki szó szerint elkápráztatja: a lány minden, ami ő nem, és mindene megvan, amiről ő még csak álmodni sem mert soha. A család végül tranzitvízumot kap, és teljesen felkészületlenül az NSZK-ban köt ki, ahol aztán hatalmas dilemmával szembesülnek: Nyugaton maradjanak, vagy visszatérjenek Romániába?

Az Utazás apánkkal road movie-ba oltott keserédes vígjáték a szerelemről és a szabadságról. És arról, hogy a kettő néha ugyan összeegyeztethetetlennek tűnik, mégis mernünk kell életre szóló döntéseket is meghozni.

Jelenetfotók – Képek

Utazás apánkkal német, román, magyar, svéd vígjáték
Utazás apánkkal német, román, magyar, svéd vígjáték 1
Utazás apánkkal német, román, magyar, svéd vígjáték 2

Fotók: A Company Hungary

Filmelőzetes

Ez tetszik, ezt megosztom!

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top