Az Úr hangja (2018) magyar film

AdatlapTartalomJelenetfotók - Filmelőzetes - Érdekességek

Az Úr hangja (2018) magyar film: Az Egyesült Államokban eltűnt apját keresi egy fiatal magyar férfi
Eltűnt apját keresi az Egyesült Államokban egy fiatal magyar férfi

Az Úr hangja Pálfi György filmje. Egy fiatal férfi az apját keresi, aki eltűnt, miközben egy földönkívüliekkel kapcsolatos, rendkívül titkos projekten dolgozott az Egyesült Államok kormánya számára.

Az Úr hangja a rendező korábbi filmjeihez, a Szabadeséshez és a Taxidermiához hasonló szürreális, vizuálisan erőteljes alkotás, amely garantáltan meghökkenti a nézőt.

Filmajánló jelenetfotókkal és filmelőzetessel.

Hirdetés

Az Úr hangja mozifilm adatlap, plakát

Az Úr hangja (2018) magyar film plakátja

Színes, magyar film, készült 2018-ban, hossza 108 perc

Korhatár (előzetes!): 16 év
Műfaj: dráma, sci-fi
Nemzetközi filmadatbázis: Az Úr hangja
Forgatókönyv: Ruttkay Zsófia, Nagy V. Gergő, Pálfi György
Szereplők: Polgár Csaba, Eric Peterson, Kiss Diána Magdolna, Fekete Ádám, Bánsági Ildikó
Gyártó: KMH Film, Quiet Revolution Pictures

Rendezte: Pálfi György
Hazai mozipremier: 2018. december 20.
Magyarországon forgalmazza: Vertigo Média Kft.

Tartalom

A Stanislaw Lem regénye alapján készülő film az eredeti mű gondolatvilágát adaptálja egy napjainkban játszódó, izgalmas családi krimi keretei közé.

Az Úr hangja főhőse a harmincas éveinek végén járó Péter, egy titokzatos balesetekről szóló dokumentumfilmben felismerni véli a hetvenes években disszidált, azóta nem látott apját. Megpróbálja felkeresni őt Amerikában, majd kalandos nyomozás után végre rátalál az immár új családot alapított édesapára.

A találkozás számtalan élményt, fordulatot és tanulságot hoz a fiatalember és apja életébe, és ennek a találkozásnak köszönhető az is, hogy a világ értesül arról: az univerzum megszólalt, nem vagyunk egyedül a világmindenségben.

Jelenetfotók - képek

Kattints a jelenetfotóra és nagyobb méretben is megtekintheted!


Fotók: Vertigo Média Kft -

Filmelőzetesek – videók - filmklipek

Az Úr hangja filmelőzetes

Érdekességek

Az Úr hangja világpremierje a Tokiói Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában lesz. A film a Filmalap 600 millió forintos gyártási támogatásával a Pusztai Ferenc vezette KMH Film és a kanadai Quite Revolution Pictures koprodukciójában készült.

A filmterv előzőleg a 32. Torinói Filmfesztivállal párhuzamosan megrendezett Torino FilmLab filmterv fejlesztő fórumon elnyerte a Les Arcs Coproduction Village majd később az ARTE France díját, továbbá az Európai Unió MEDIA programja 50 ezer eurós támogatást ítélt a filmterv fejlesztésre. Pálfi Az Úr hangja előtt az "A" kategóriás Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon három díjat (legjobb rendezés, zsűri különdíja, az Europa Cinemas mozihálózat díja) nyert a Szabadesés című filmjével.

Pálfi korábban Cannes-ban szerepelt a Final Cut – Hölgyeim és Uraimmal, előtte a Nem vagyok a barátod Karlovy Varyban volt versenyben. A Taxidermia című filmje négy díjat nyert a Magyar Filmszemlén, szerepelt Cannes-ban és többek között Chicagóban lett a legjobb film, a világsikert aratott Hukkle-val pedig többek között Európai Filmdíjban részesült.

Mozifilm innen:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × 5 =

Scroll to top