Az újságíró (Olivia Wilde), aki lefekszik az információért

Richard Jewell balladája

Az újságíró (Olivia Wilde), mindent megtesz az információért. Ha kell, le is fekszik a zsarukkal, csakhogy megtudjon valamit.

A valóság bonyolult. Clint Eastwood új, izgalmas filmje, a Richard Jewell balladája (Richard Jewell, hazai bemutató: január 23.) is ezt bizonyítja.

A fáradhatatlan mester ismét egy hőssé váló kisemberről mesél, aki ellen a sajtó és az igazságszolgáltatás is hajszát indít. A filmmel kapcsolatban ugyan sokan az Oscar-díjat emlegetik már, de közben jó néhány kritika érte amiatt, hogy a benne szereplő oknyomozó újságíró néhány információért lefekszik az FBI nyomozójával, akti Jon Hamm alakít.

De Wilde szerint ez teljes félreértése – az egyébként megtörtént eseményeken alapuló – filmnek.

Olivia Wilde így vélekedik az újságíró tettéről

– Az persze jó, ha egy filmről vitáznak – mondta a színésznő, aki alaposan utánakutatott az újságírónőnek, akit életre kelt a filmen. – De nem jó, ha a feminizmusra azt hisszük, hogy az valami kegyes, erotikamentes dolog. Oké, a nő lefeküdt egy zsaruval. De a Jon Hamm figura is ugyanezt csinálja, vele miért nincs baja senkinek? Az emberek lefekszenek néha egymással, és attól még nagyon elszántak, kemények, kötelességtudók lehetnek… az én szüleim is újságírók voltak. A történetek, az emberek bonyolultak. Összetettek. Ne szenteskedjünk, jó, ha így látjuk őket!

Forrás: IC Press

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

9 + öt =


Scroll to top