Quantcast

Új Libabőr filmek alapjául szolgáló történetek jönnek

R. L. Stine amerikai író Libabőr történetei folyamatosan új kötettel bővülnek. Ez hosszú távon is így lesz, ugyanis a szerző a Libabőr 2. című horror-komédia megjelenésével szinte egy időben kötelezte el magát újabb könyvek megírására.

A horror és a vígjáték elemeit vegyítő filmek (és könyvek) sikere talán nem véletlen: a legkisebbektől a legnagyobbakig remek szórakozást nyújtanak mindenkinek.

Lássuk, mit mond az író a horror és a humor kapcsolatáról, hogyan hatnak a Libabőr filmek a készülő könyvek megírásakor.

Az új kötetek készítésére is hatással vannak a Libabőr filmek

Libabőr 2. - Hullajó Halloween (2018) amerikai film: új Libabőr történetek jönnek
Új Libabőr történetek jönnek

Milyen lehet az az ember, akit gyerekek riogatása tett világhírűvé? R. L. Stine, aki a múlt héten ünnepelte 75. születésnapját, és Libabőr-sorozatából több millió példányt adtak már el, például nagyon jó humorú. Talán éppen ez vele a baj.

– Szerintem a horror nem ijesztő, hanem vicces – nyilatkozta nemrég, és elárulta, hogy sem a filmek, sem a könyvek nem tudják megrémiszteni, Stephen King-et olvasva is jókat nevetgél. Azt azért elismerte, hogy a könyveiben a gyerekkori félelmeit írja meg. És úgy tűnik sokat félt kiskorában, hiszen éppen most – részben a könyvéből készült film, a Libabőr 2. – Hullajó Halloween (Goosebumps 2, hazai bemutató: október 25.) sikere miatt – írt alá szerződést hat (!) új kötet megírására.

Milyen hatással vannak a Libabőr filmek az új könyvek írásakor a szerzőre?

– Jól szórakozom, miközben írom a könyveimet, és a gyerekek is jól szórakoznak, miközben olvassák és rémüldöznek – mondta. – Legfeljebb annyi változott, hogy mostanában Jack Black hangját is hallom néha a fejemben: elképzelem, hogy milyen lesz a harmadik Libabőr-megfilmesítésben, ha lesz olyan… ő biztosan látja a humort a halloweeni rémekben.

Forrás: IC Press

Scroll to top