Tűzgyűrű: Lázadás (2018) amerikai kalandfilm

Tűzgyűrű: Lázadás - A robotos filmek kedvelőinek
A robotos filmek kedvelőinek

John Boyega főszereplésével a Tűzgyűrű: Lázadás folytatja az önálló mitológiát teremtő első rész történetét. 2035-ben vagyunk, 10 évvel a Tűzgyűrű eseményei után. Látszólagos nyugalom van a Földön.

A Kaidzsuk legyőzése után új ellenséggel kell szembenéznie a fiatal harcosoknak és a régiek sem pihennek. A robotos látványorgia garantált, a valaha látott legnagyobb szörnyek támadnak a Földre…

A robotos filmek kedvelői egy újabb szuper látványos 3D mozival lesznek gazdagabbak. Nézd meg a Tűzgyűrű: Lázadás adatlapját, a jelenetfotókat és az előzeteseket! A filmajánló alatt azt is felelevenítjük, hogy mik azok a Kaidzsuk és Jaegerek.

Tűzgyűrű: Lázadás adatlap, plakát

Tűzgyűrű: Lázadás (2018) amerikai film plakátja

Színes, amerikai film, készült 2018-ban, hossza N.A. perc

Korhatár: 12 év
Műfaj: akció film, sci-fi, kalandfilm
Nemzetközi filmadatbázis: Pacifis Rim: Uprising
Forgatókönyv: Travis Beacham karakterei, Steven S. DeKnight és T.S. Nowlin története alapján a
forgatókönyvet írta Emily Carmichael, Kira Snyder, Steven S. DeKnight és T.S. Nowlin
Szereplők: John Boyega, Scott Eastwood, Jing Tian, Cailee Spaeny, Rinko Kikuchi, Burn Gorman, Adria Arjona, Charlie Day, Dustin Clare

Rendezte: Steven S. DeKnight
Hazai mozipremier: 2018. április 5.
Magyarországon forgalmazza: UIP-Duna Film.

Tartalom

Jake Pentecost (John Boyega) nem önszántából áll a Jaeger-program élére, melyben a védelmi erők kadétjeit képzik azért, hogy képesek legyenek felvenni a harcot az ellenséggel.

Jake Pentecost az egykor szépreményű Jaeger-pilóta legendás édesapja életét adta azért, hogy az emberiség legyőzhesse a Kaidzsuknak nevezett óriásszörnyeket. Jake azonban abbahagyta a kiképzést és az alvilágban kereste a boldogulását. Ám amikor újabb, még veszélyesebb támadás fenyegeti a világot pusztulással, kap egy utolsó esélyt, hogy méltó legyen apja örökségéhez: mostohahúga, Mako Mori (Rinku Kikuchi), aki a háború árnyékában felnőtt pilóták új nemzedékének csapatát vezeti, felajánlja neki, hogy csatlakozzon hozzájuk. Egyetlen reményük, ha összefognak, és globális lázadást robbantanak ki a pusztítás erői ellen.

Tűzgyűrű: Lázadás - Lambert (Scott Eastwood)
Lambert (Scott Eastwood)

Jake-hez csatlakozik tehetséges riválisa, Lambert (Scott Eastwood), a bátor, ám lelki problémákkal küzdő Jules Reyes (Adria Arjona), illetve a 15 éves Jaeger-hacker, Amara (Cailee Spaeny). A Csendes-óceáni Védelmi Erők hőseinek csapata az egyetlen család, amely megmaradt számára.

A film a 2013-as, nagyszabású, szörnyes és robotos látványorgia méltó folytatása, melyben egy új nemzedék szeretne a világ legnagyobb hőseivé válni, hogy felvegyék a harcot a legnagyobb szörnyekkel, melyek valaha a bolygónk felszínén jártak.

A szuperlátványos 3D-s mozikaland rendezője Steven S. DeKnight, főszereplője John Boyega (Star Wars: Az ébredő erő), a további fontos szereplők pedig Scott Eastwood, Jing Tian, Cailee Spaeny, Rinko Kikuchi, Burn Gorman, Adria Arjona és Charlie Day

Tűzgyűrű: Lázadás - Meg kell védeni a Földet a külső és a belső ellenségtől
Meg kell védeni a Földet a külső és a belső ellenségtől

Fotók: UIP-Duna Film

Filmelőzetesek – videók – filmklipek

Magyarul beszélő előzetes 1

Magyarul beszélő előzetes 2

Érdekességek – Hírek

A filmet gyártó Legendary Pictures igyekszik erős franchise-zá fejleszteni a Tűzgyűrűt, ezért a Star Wars-franchise-hoz hasonlóan az egyes epizódok történetét előzmény-képregényekkel teszi érthetőbbé a rajongók számára. Az első már itt is van: a Legendary Comics idén képregény-sorozatot indított Pacific Rim Aftermath címmel, ennek eddig négy füzete jelent meg, további kettő várható. (UIP-Duna Film)


Emlékszel még az első részből, hogy mi az a Kaidzsu? A Kaidzsuk élő tömegpusztító fegyverek, amelyeket azért fejlesztettek ki, hogy gazdáik számára átformálják a meghódítandó bolygókat. A Tűzgyűrű: Lázadásban a Kaidzsuk új faja támad az emberiségre.


Mik a Jaegerek? Az emberek óriási robotharcosokat hoztak létre a Kaidzsuk ellen. Ezek a Jaegerek, amelyeket emberek irányítanak oly módon, hogy agyuk össze van kötve a gépek idegpályáival.


Vajon miért szállt ki idő előtt a franchise-ból Guillermo del Toro? Korábban itt megírtuk, mit mondott erről a 2018-ban Oscar-díjat nyert rendező, aki a Tűzgyűrű első részét rendezte.

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Mozifilm innen:

Hasonló filmhír, filmajánló

Scroll to top