Tűzgyűrű: Lázadás (2018) amerikai kalandfilm

Tűzgyűrű: Lázadás - A robotos filmek kedvelőinek
A robotos filmek kedvelőinek

John Boyega főszereplésével a Tűzgyűrű: Lázadás folytatja az önálló mitológiát teremtő első rész történetét. 2035-ben vagyunk, 10 évvel a Tűzgyűrű eseményei után. Látszólagos nyugalom van a Földön.

A Kaidzsuk legyőzése után új ellenséggel kell szembenéznie a fiatal harcosoknak és a régiek sem pihennek. A robotos látványorgia garantált, a valaha látott legnagyobb szörnyek támadnak a Földre…

A robotos filmek kedvelői egy újabb szuper látványos 3D mozival lesznek gazdagabbak. Nézd meg a Tűzgyűrű: Lázadás adatlapját, a jelenetfotókat és az előzeteseket! A filmajánló alatt azt is felelevenítjük, hogy mik azok a Kaidzsuk és Jaegerek.

Tűzgyűrű: Lázadás adatlap, plakát

Tűzgyűrű: Lázadás (2018) amerikai film plakátja

Hirdetés

Színes, amerikai film, készült 2018-ban, hossza N.A. perc

Korhatár: 12 év
Műfaj: akció film, sci-fi, kalandfilm
Nemzetközi filmadatbázis: Pacifis Rim: Uprising
Forgatókönyv: Travis Beacham karakterei, Steven S. DeKnight és T.S. Nowlin története alapján a
forgatókönyvet írta Emily Carmichael, Kira Snyder, Steven S. DeKnight és T.S. Nowlin
Szereplők: John Boyega, Scott Eastwood, Jing Tian, Cailee Spaeny, Rinko Kikuchi, Burn Gorman, Adria Arjona, Charlie Day, Dustin Clare

Rendezte: Steven S. DeKnight
Hazai mozipremier: 2018. április 5.
Magyarországon forgalmazza: UIP-Duna Film.

Tartalom

Jake Pentecost (John Boyega) nem önszántából áll a Jaeger-program élére, melyben a védelmi erők kadétjeit képzik azért, hogy képesek legyenek felvenni a harcot az ellenséggel.

Jake Pentecost az egykor szépreményű Jaeger-pilóta legendás édesapja életét adta azért, hogy az emberiség legyőzhesse a Kaidzsuknak nevezett óriásszörnyeket. Jake azonban abbahagyta a kiképzést és az alvilágban kereste a boldogulását. Ám amikor újabb, még veszélyesebb támadás fenyegeti a világot pusztulással, kap egy utolsó esélyt, hogy méltó legyen apja örökségéhez: mostohahúga, Mako Mori (Rinku Kikuchi), aki a háború árnyékában felnőtt pilóták új nemzedékének csapatát vezeti, felajánlja neki, hogy csatlakozzon hozzájuk. Egyetlen reményük, ha összefognak, és globális lázadást robbantanak ki a pusztítás erői ellen.

Tűzgyűrű: Lázadás - Lambert (Scott Eastwood)
Lambert (Scott Eastwood)

Jake-hez csatlakozik tehetséges riválisa, Lambert (Scott Eastwood), a bátor, ám lelki problémákkal küzdő Jules Reyes (Adria Arjona), illetve a 15 éves Jaeger-hacker, Amara (Cailee Spaeny). A Csendes-óceáni Védelmi Erők hőseinek csapata az egyetlen család, amely megmaradt számára.

A film a 2013-as, nagyszabású, szörnyes és robotos látványorgia méltó folytatása, melyben egy új nemzedék szeretne a világ legnagyobb hőseivé válni, hogy felvegyék a harcot a legnagyobb szörnyekkel, melyek valaha a bolygónk felszínén jártak.

A szuperlátványos 3D-s mozikaland rendezője Steven S. DeKnight, főszereplője John Boyega (Star Wars: Az ébredő erő), a további fontos szereplők pedig Scott Eastwood, Jing Tian, Cailee Spaeny, Rinko Kikuchi, Burn Gorman, Adria Arjona és Charlie Day

Tűzgyűrű: Lázadás - Meg kell védeni a Földet a külső és a belső ellenségtől
Meg kell védeni a Földet a külső és a belső ellenségtől

Fotók: UIP-Duna Film

Filmelőzetesek – videók – filmklipek

Magyarul beszélő előzetes 1

Magyarul beszélő előzetes 2

Érdekességek – Hírek

A filmet gyártó Legendary Pictures igyekszik erős franchise-zá fejleszteni a Tűzgyűrűt, ezért a Star Wars-franchise-hoz hasonlóan az egyes epizódok történetét előzmény-képregényekkel teszi érthetőbbé a rajongók számára. Az első már itt is van: a Legendary Comics idén képregény-sorozatot indított Pacific Rim Aftermath címmel, ennek eddig négy füzete jelent meg, további kettő várható. (UIP-Duna Film)


Emlékszel még az első részből, hogy mi az a Kaidzsu? A Kaidzsuk élő tömegpusztító fegyverek, amelyeket azért fejlesztettek ki, hogy gazdáik számára átformálják a meghódítandó bolygókat. A Tűzgyűrű: Lázadásban a Kaidzsuk új faja támad az emberiségre.


Mik a Jaegerek? Az emberek óriási robotharcosokat hoztak létre a Kaidzsuk ellen. Ezek a Jaegerek, amelyeket emberek irányítanak oly módon, hogy agyuk össze van kötve a gépek idegpályáival.


Vajon miért szállt ki idő előtt a franchise-ból Guillermo del Toro? Korábban itt megírtuk, mit mondott erről a 2018-ban Oscar-díjat nyert rendező, aki a Tűzgyűrű első részét rendezte.

Scroll to top