Turbó

Indianapolis, az autóverseny Turbó minden álma: nem csak részt akar venni a legendás Indy 500-on, meg is akarja nyerni azt! A film hőse egy kerti csiga, aki magasabb fokozatra kapcsol, mert egy fura baleset révén csodálatos képességre tesz szert: szupergyors lesz!

Turbó húzza a csíkot!
Turbó húzza a csíkot!

Turbó (+6)

2013 – színes amerikai animációs film

Írta: Darren Lemke, Robert D. Siegel, David Soren
Rendezte: David Soren

Eredeti hangok: Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson, Michael Pena, Michelle Rodriguez, Paul Giamatti, Ken Jeong.

Magyarországi mozibemutató: 2013. október 17.
Forgalmazza az InterCom.
Turbó- plakát
Turbó- plakát

Turbó története röviden

Minden álom valóra válhat. Minden álmodozó elérheti, amiről álmodik. Csak nagyon gyorsnak kell lennie.
Turbó hisz a saját vágyai megvalósulásában: a sebesség megszállottja, a száguldás szerelmese, és tudja, hogy a versenypályán a helye. Még akkor is, ha a csigák nem a gyorsaságukról híresek, és a többnyire lassú és visszahúzódó csiga-társadalom nem is nagyon érti pörgős csigatársát. Ő azonban nem adja fel, és amikor egy furcsa baleset még jobban felgyorsítja, nekifut élete – és minden csiga – legnagyobb vállalkozásának: indulni akar az Indianapolis 500-on. Esélytelennek látszik, mégis a győzelem felé száguld: nem csoda, ha filmsztár válik belőle.

Csigahaverok
Csigahaverok

A rendező szerint tipikus kisember-történet

David Soren rendező–társforgatókönyvíró szerint a Turbó műfaját tekintve a szuperhős- és autóversenyzős filmek keveréke, lényegében azonban tipikus „kisember-történet”.

A főszereplő az esélytelenek minden vonásával rendelkezik – magyarázza Soren. – Látszólag szánalmas figura, hiszen csak egy csiga, akitől nem sokat vár az ember. De ha jobban megnézzük, tökéletes karakter egy olyan sztoriban, ami egy kisember nagy győzelméről szól. Turbó makacs vágya, hogy kitörjön a csigalét korlátai közül, és elszántsága, hogy minden nehézség dacára elérje célját, számos konfliktushoz és meglepetéshez vezet, s a néző hatalmas elégtételt érez, mikor a végén kedvenc hősének sikerül valóra váltania álmait.

Egy tipikus „kisember-történet"
Egy tipikus „kisember-történet”

A Dreamworks Animation stúdió legjobb munkatársait: a Shrek, a Shrek a vége, fuss el véle, a Cápamese és a Túl a sövényen alkotót állította csatasorba legújabb animációs vígjátékának elkészítéshez.

Turbó szinkronos előzetese

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × három =


Scroll to top