Trilógia lesz a sárkánynevelésből

- filmrakat | 2014. június 17. kedd
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

A héten kerül bemutatásra az Így neveld a sárkányodat 2. A trilógia második részéről beszél Dean DeBlois, aki írta és rendezte Hablaty és a sárkányok első és a második részét, továbbá ismertetjük a magyar szinkronhangokat is. Bemutató előtti filmajánló.

Így neveld a sárkányodat 2. - plakát

Így neveld a sárkányodat 2. – filmajánló bemutató előtt

Már a sárkányos-vikinges történet első része óriási siker lett, a film azóta is olyan népszerűségnek örvend világszerte, hogy a Dreamworks sorozatot is készített belőle a Cartoon Network számára. Magyarországon az első évad Sárkányok – A Hibbant-sziget harcosai, a második Sárkányok – A Hibbant-sziget védelmezői címen fut.

„Sokszorosan kaptuk vissza a szeretet, amellyel a rajzfilmet készítettükmondja DeBlois, így boldogan láttunk hozzá a folytatáshoz. Kezdettől fogva szó volt róla, hogy esetleg trilógia is készülhetne majd belőle… amennyiben sikert arat. Az ítéletre nem kellett soká várni: már néhány héttel a bemutató után eldőlt, hogy nekiláthatok a folytatásnak.”

Így neveld a sárkányodat 2 - jelenetfotó 4

Az első filmben megismerkedtünk Hablattyal, akinek élete fenekestül felfordult, miután megsebezte a sárkányok egyik legveszedelmesebbjét, az éjfúriát. A vikingek egészen addig kártevőként, ellenfélként tekintettek a sárkányokra, és a férfias virtus jelének, sőt, egyenesen kötelezőnek tartották, hogy valamirevaló viking időről-időre elejtsen egyet-egyet a nyájaikat fosztogató bestiák közül. Csakhogy Hablaty, aki testi és lelki alkatát tekintve mindig is kilógott a nagyzoló viking srácok sorából, ahelyett, hogy végzett volna a megsebzett éjfúriával, barátságot kötött vele, majd bebizonyította a Hibbant-sziget lakóinak, hogy évszázadokon át félreismerték a sárkányokat. A nagysikerű animáció folytatása öt évet ugrik a vikingek és a sárkányok közös történetében.

„Azt szerettem volna, ha a szereplők öregednének öt évetmondja a rendező, éppúgy, mint a nézők. Meg akartam mutatni, mi foglalkoztatja Hablatyot és barátait a felnőttkor küszöbén. Hollywoodban nem szokványos az ilyen jellegű folytatás, ezért örök hála a DreamWorksnek, hogy egyáltalán támogatta az ötletet!”

Így neveld a sárkányodat 2 - jelenetfotó 3

A szereplők öregedtek öt évet, ezért át kellett alakítani – rajzolni – őket.

„Ez kényes ügy voltmagyarázza a rendező. – Olyan figurák esetében, mint például Hablaty vagy Astrid, akiket a közönség nagyon megszeretett, igencsak vigyáznunk kellett, nehogy csalódást okozzunk az átalakulással. A szereplőknek hasonlítaniuk kellett önmagukhoz, a megszólalásig… de annak is látszódnia kellett, hogy egyikük sem kiskamasz már, hanem hamarosan felnőtt férfi, illetve nő lesz. Hablaty például sosem volt tipikus hollywoodi hős, és most sem akartuk, hogy az legyen. Meghagytuk különcnek, bogarasnak, véznának. Astrid sem az a kimondott álomgyári nőideál: erős, független lány, akinek ráadásul önálló gondolatai vannak. Hablaty ugyan megnőtt – folytatja DeBlois –, de a mai napig nem váltotta be apja, Pléhpofa törzsfő elképzeléseit az ideális fiúgyermekről. Hiába, Hablaty továbbra is inkább a szellem embere.”

Angol és magyar szinkron

Az eredeti szinkronhangok között olyan nagyszerű színészeket hallhatunk, mint Gerald Butler, Cate Blanchett, Jay Baruchel, Kit Harrington, Jonah Hill, Djimon Hounsou és America Ferrara. Információink szerint az Így neveld a sárkányodat 2. magyar szinkronhangjai:

Hablaty: Hamvas Dániel
Pléhpofa: Rosta Sándor
Astrid: Csifó Dorina
Bélhangos: Besenczi Árpád
Takonypóc: Berkes Bence
Fafej: Baráth István
Halvér: Morvai Bence
Kőfej: Berkes Boglárka
Valka: Kéri Kitty
Eret: Czető Roland
Drákó vérdung: Király Attila

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

2 × egy =

Címlapról

Hurrikán meló (2018) amerikai akció thriller

Hurrikán meló: a páncélteremben
A közelgő hurrikán miatt 600 millió dollárnyi bankjegyet kell megsemmisíteni, nehogy illetéktelen kezekbe kerüljön. Az...
Tovább

Veszett vidék (2017) ausztrál thriller

Veszett vidék (2017) ausztrál thriller plakát
Az 1920-as években egy ausztrál bennszülött önvédelemből lelő egy fehér embert. A Veszett vidék arról...
Tovább

Ready Player One (2018) amerikai sci-fi, akciófilm

Ready Player One: irány az OASIS!
Steven Spielberg Ready Player One című filmje az egyik legjobban várt mozibemutató 2018-ban.
Tovább