Transzba esett az Olimpia megnyitója után

- filmrakat | 2013. április 18. csütörtök
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Az Olimpia megnyitó ünnepsége az egyik legnézettebb műsor a világon, legutóbb rekordokat döntve a 2012-es londoni megnyitót – becslések szerint – egymilliárdan látták.

Transz angol thriller. Csak az Olimpia után kerülhetett rá sor!

Transz angol thriller. Csak az Olimpia után kerülhetett rá sor!

A világhírű filmrendező, Danny Boyle hamarosan megjelenő filmje, a Transz [+16] (Trance, hazai bemutató: június 6.) című thriller elkészítése előtt rendezte meg a Londoni Olimpia látványos és szórakoztató megnyitó ünnepségét.

Tavaly Olimpia, idén Transz

Az Olimpia megnyitóműsorát rendezni nem egy egyszerű feladat, ugyanakkor roppant megtisztelő is. Danny Boyle, a híresen nyugodt rendezők egyike, aki forgatott már az edinburgh-i alvilágban és indiai szegénynegyedben, ám udvarias nyilatkozatai azt jelzik, a múlt nyári szuper sikeres show alaposan megviselte. Ha nem is esett teljesen transzba, enyhe tudatállapot módosuláson biztosan átesett.  Transz című új thrillerét – az olimpia tükrében – így jellemezte:

Sötét, nyugtalanító és a végére kialakul a nézőben az érzés: „Nem bízhatsz semmiben!” Ilyesmi van az ember fejében, ha olimpiai megnyitót rendez… de nem beszélhet róla nyilvánosan, hogy mit gondol az egészről.

Vincen Cassel bűnözőt játszik a Transz című thrillerben.

Vincen Cassel bűnözőt játszik a Transz című thrillerben.

Transz röviden

A thriller története szerint az aukciós ház alkalmazottja (James McAvoy) és egy bűnöző (Vincent Cassel) is megpróbál elrabolni egy híres Goya-festményt; pontosabban mindketten el is rabolják, ám a kép valahogy még sincs meg. És mindehhez köze van egy gyönyörű pszichológusnak (Rosario Dawson) , aki a hipnotizálásban is nagyon jó. Nyilván, egészen más műfaj, mint az olimpiai gála: ezért a rendező abban is biztos, hogy a királynő ezt a művét ki fogja hagyni.

Remélem, lesz valaki a környezetében, aki lebeszéli – vélekedett Boyle. – Nem az ő műfaja.

Egy kis pletyka: Rosario Dawson, aki pszichológust alakít a filmben, a magánéletben a rendező kedvese.

Rosarió Dawson színésznő, Dany Boyle kedvese. Vajon együtt nézuték az Olimpiát?

Rosario Dawson színésznő, Danny Boyle kedvese. Vajon együtt nézuték az Olimpiát?

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

7 − 3 =