Toxikoma

Toxikoma


Szabó Győző azonos című önéletrajzi írása alapján. A két főhős, a drogos alfahím (Szabó Győző szerepében...

Toxikoma (Toxikoma)

Magyar film - Filmdráma, 124 perc, korhatár: 18 év

Szabó Győző azonos című önéletrajzi írása alapján. A két főhős, a drogos alfahím (Szabó Győző szerepében Molnár Áron) és az istent játszó pszichiáter (Csernus Imre szerepében Bányai Kelemen Barna) egymásnak feszüléséről és baráttá válásáról szól.

A könyv a népszerű színész életének legnehezebb éveit eleveníti fel, egy hosszú évekig tartó drogos zuhanást, melynek végén minden szétesik Győző körül, aki végül rászánja magát az elvonókúrára. Itt találkozik Csernus doktorral, s innen indul a film, ami azt az ego harcot mutatja be, ami a két domináns férfi között zajlott a pszichiátrián.

Mindketten bejárják a saját útjukat és megtanulnak valamit a másiktól, amitől a saját életüket is jobb irányba fordítják. Győző és Csernus egymással harcol, de egy ponton mindkettejüknek el kell jutni a felismerésig, hogy csak közösen juthatnak előre, és hogy van valami, amiben csak a másik segíthet rajtuk.

Toxikoma filmelőzetes

Toxikoma teaser filmelőzetes


Ha tetszett a filmajánló, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon, hadd ismerjék meg a barátaid is!

Hirdetés

Toxikoma plakát

Hirdetés

Rendezte: Herendi Gábor Szereplők: Molnár Áron, Bányai Kelemen Barna, Török-Illyés Orsolya, Csuja Fanni. Sodró Eliza.

Hazai mozipremier: 2021. szeptember 2.

Magyarországon forgalmazza: Vertigo Media

Gyártó: TulipánTündér Produkció

Gyártás éve: 2020


Herendi Gábor új közönségfilmje, a Toxikoma, Szabó Győző azonos című önéletrajzi írásán alapul.


„A film Csernus doktorral a terápia alatt kialakult kapcsolatunk fejlődését fogja bemutatni, ez a kapcsolat a végén egy nagyon jó barátsággá alakult.” – meséli Szabó Győző. „Izgalmas munka előtt állunk és bizonyára furcsa lesz majd az életem egy részéről szóló mozit végignézni. Az pedig nagy öröm, hogy Molnár Áron személyében sikerült egy olyan színészt találni, aki rendkívül hasonlít a fiatalkori önmagamra, ezt rögtön észrevettem, már az első közös színházi munkánk során.” – tette hozzá a népszerű színész.

Hasonló témájú filmek: ,

Mozifilm innen:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

egy × 1 =

Scroll to top