Tornádó közepén

- filmrakat | 2014. augusztus 7. csütörtök
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Az augusztus 7-én a mozikba kerülő katasztrófafilm egy tornádó kapcsán mutatja be meddig hajlandók elmenni az emberek, hogy segítsenek a szeretteiknek, és hogy ha az emberek egymásra vannak utalva és összefognak, akkor szinte bármit le lehet győzni. Beharangozó új filmelőzetessel.

A vihar magja - lefilmezve!

A vihar magja – lefilmezve!

A vihar magja (+16) látványos, különleges effektekkel rögzített katasztrófafilm, mely egyenesen egy EF5-ös erősségű tornádó kellős közepébe repíti a nézőket, egy viharéba, amely egyszerre lélegzetelállítóan szép és pusztítóan tomboló. Az EF5-ös erősség a forgószeleknél azt jelenti, hogy képes mindent elpusztítani, ami az útjába kerül.

A tornádó közeledtére az emberek különbözőképpen reagálnak. A filmben Pete, a viharvadász például azt reméli, hogy filmre tudja venni, milyen a tornádó szíve! A morbid ötlethez megalkotta az erre a célra kifejlesztett járművet: a Titust. A film díszlettervezője, David Sandefur tervezte a Titust, amelyet golyóálló üveggel és 4 mm vastag acélpáncélzattal láttak el és felszerelték egy meteorológiai központ összes mérőműszerével.

Holdjáró, terepjáró, vízen járó és végül: Viharjáró!

Holdjáró, terepjáró, vízen járó és végül: Viharjáró!

„A Titus volt az első dolog, amit megterveztem – meséli Sandefur. – Páncélozott járművek és haditengerészeti eszközök adták az ihletet. Semmi űrkorszaki dolog nincs benne, inkább nagyon funkcionális.”

A Titus feladata azonban nem csak az, hogy ellenálljon az időjárás viszontagságainak, dokumentálnia is kell azokat. A tetején egy kis üvegtorony van, amely 360 fokban körbe tud fordulni. A járműre összesen 24 kamera van rögzítve, hogy ha sikerül bejutni a tornádó közepére, akkor fel tudjanak venni mindent.

A vihar magja legfrissebb előzetese

http://youtu.be/atda-5gz08I

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Címlapról

A hűséges (2018) francia-belga film

A hűséges (2018) francia-belga romantikus dráma
Matthias Schoenaerts főszereplésével készült A hűséges, mely egy önmagát megtagadni nem tudó gengszter és egy...
Tovább

Nyúl Péter (2018) amerikai film

Nyúl Péter (2018) amerikai film
Nyúl Péter egy igazi hóhányó, akinek története most egy élőszereplős animációs amerikai vígjátékban elevenedik meg....
Tovább

A szelíd teremtés (2018) francia-német-holland-litván film

A szelíd teremtés (2018) francia-német-holland-litván film
Egy világtól elzárt orosz faluban kezdődik A szelíd teremtés története, ahol egyedül él a nő,...
Tovább