Quantcast

TOP 5 horrorfilm, amit 2021-ben látnod kell

TOP 5 horrorfilm, amit 2021-ben látnod kell

Melyik a kedvenc horrorfilmed ebben az évben? Szerintem itt lesz a válogatásban!

A horrorfilmek szerelmesei között is lesznek olyanok, akik nem fognak egyet érteni ezzel az összeállítással. Teljesen igazuk van…

Mivel magamnak is nehéz megmagyaráznom, hogy miért maradt ki a listából az első magyar horror, a Post Mortem (IMDb link), a Spirál: Fűrész hagyatéka, vagy a Végtelen útvesztő 2. Viszont az az 5 horrorfilm, amit a legjobbnak ítéltem, egytől egyig jogosan van a válogatásban.

Majd meglátod!

Jöjjön az 5 legjobb horrorfilm, amit 2021-ben kár lenne kihagynod!

A műfaj 2021-es kínálata igencsak gazdag, így a Te kedvenced (vagy amit a legjobban vársz) lehet, hogy kimaradt. De ki akadályoz meg abban, hogy kiegészítsd a listát?

A válogatás alatt írd be, melyik horrorfilmet hagytuk ki a megnézésre kijelöltek közül! Lássuk a filmeket:

Lássuk a filmeket:

5 Démonok között 3 – Az ördög kényszerített

A Démonok között horror sorozat kapcsán az a legszörnyűbb, hogy a történeteknek van valóság alapja. Ez a 3. rész is a démonűzéssel foglalkozó Warren-házaspár valódi feljegyzései alapján készült.

Miről szól a Démonok között 3 - Az ördög kényszerített?

A gyilkosnak nem jár felmentés. Kivéve, ha ártatlan. Ed és Lorraine Warren (Patrick Wilson és Vera Farmiga), a legendás démonűző pár mindig a jót szolgálta, de néha a gonosz eszközévé válik. Ezúttal egy olyan ügyben harcolnak a nem evilági hatalmak ellen, amelynek során valaki meghalt – és a brutális gyilkosságot talán egy ártatlan ember követte el: akit a benne bujkáló démon kényszerített szörnyű tettére.

A Warren-házaspár úgy érzi, akkor is választ kell találnia a kérdésre, ha közben a saját életük kerül veszélybe…

Hirdetés

James Wan horrorfilmje nem maradhat ki a listából! A rendezőzseni az Aquaman filmek között egy borzongással teli filmet alkotott.

Miről szól az Eleven kór?

Madison szörnyű dolgokat lát. Néha révületbe esik, úgy érzi, egy idegen lakásban tér magához, képtelen megmozdulni, és végig kell néznie, amint egy árnyalak brutálisan meggyilkolja az ismeretlen hely lakóját.

De még ez sem elég: a bűnügyi hírek nem hagyják kétségek között: amit lát, az valóság.

De mi köze hozzájuk?

Miért kell ennyi vért, ennyi kínt és gyötrelmet végignéznie? Ő és a húga is nagyon szeretné tudni a választ. Mert egyvalamiben biztosak: a kegyetlen árnyék őket sem fogja kímélni.

Neill Blomkamp filmje elsősorban a zseniális képi megoldások miatt került a listára. Ha láttad, tudod miről beszélek.

Miről szól a Démoni?

Angela évek óta nem tartja a kapcsolatot anyjával, akinek soha nem tudta megbocsátani a szörnyűségeket, amiket tett.

Mikor egy csapat tudós felkeresi a fiatal nőt, hogy egy különleges eljárás segítségével kapcsolatba léphet a kómában fekvő édesanyjával, sötét erők szabadulnak el.

Az idős, vak, háborús veterán története folytatódik. A sötétség alapjába véve rémisztő. Különösen, ha egy vak vadászik benne emberekre.

Miről szól a Vaksötét 2?

Norman Nordstrom (ismét Stephen Lang alakítja), aki évekig egy elszigetelt lakásban bujkált, magához vett és felnevelt egy fiatal lányt. Phoenix árván maradt egy tűzesetet követően, így került a vak öregemberhez. Kettesben, visszavonultan éldegélnek.

A nyugalom azonban egyszerre szertefoszlik, amikor emberrablók jönnek a házba és elviszik a lányt. Arra kényszerítve ezzel Normant, hogy hagyja el biztonságos menedékét és megmentse a kislányt.

Akár életek árán is.

A véres horrorfilm egy nagyvárosi legendát támaszt fel a feledésből. Ha megnézted a filmet, semmi esetre se mondogasd a tükör előtt, hogy … tudod mit!

Miről szól a Kampókéz?

A helyiek körében köztudott, hogy Chicago Cabrini Green nevű környékének lakóházait egy rémtörténetekből ismert, kampókezű természetfeletti gyilkos tartotta rettegésben, akit kellő bátorsággal megidézhetett az, aki ötször kimondta a nevét a tükör előtt.

Napjainkban, tíz évvel azután, hogy a Cabrini utolsó eredeti épületét is lebontották és a felértékelődött területet az ezredforduló után született generáció népesítette be, Anthony McCoy vizuális művész és barátnője, a galériavezető Brianna Cartwright beköltöznek egy ottani luxuslakásba.

Anthony festői karrierje éppen hullámvölgyhöz ér, amikor találkozik egy régi lakossal, akitől megismeri Kampókéz valódi, szörnyűséges történetét. Hogy megőrizze pozícióját a chicagói művészeti világban, Anthony elhivatottan kutatni kezdi a kísérteties részleteket, amik friss ihletet adhatnának műveihez. Nem sejti, hogy eközben olyan múltra nyit ajtót, ami kikezdi elméje épségét és iszonyatos erőszakhullámot enged szabadjára.

Hát ennyi. Viszont a cikk megjelenése óta elég sok kritikát kaptam, hogy miért maradt ki a Gyilkos Halloween a 2021-es toplistámból. Igaz, lehetett volna helyet szorítani neki, ám szerintem nem lett volna igazságos, mert a Halloween sorozat második filmje egy befejezetlen történet. A gyilkológép egyelőre él...

Neked melyik jön be? Esetleg nincs is a listán?!?

Hát ez az az öt horrorfilm, amit 2021-ben szerintem meg kell nézned, ha szereted az ilyen műveket. Viszont nem biztos, hogy nekem van igazam! Lehet, hogy Te egész más TOP5-öt állítottál volna össze.

Ha csak ez a baj, írd ide a hozzászólásodban a Te listádat. Ellenben ha tetszett amit olvastál, kérlek bökj egyet a LIKE gombra! Köszi.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × öt =

Scroll to top