Quantcast

Tomb Raider (2018) amerikai kalandfilm

Tomb Raider (2018): A főszerepben az Oscar-díjas Alicia Vikander
A főszerepben az Oscar-díjas Alicia Vikander

Alicia Vikander Oscar-díjas színésznő alakítja Lara Croft szerepét a legújabb Tomb Raider amerikai kalandfilmben. A történet szerint Lara a rejtélyes körülmények között eltűnt apja nyomába ered, miközben hihetetlen kalandokat él át.

A legújabb Tomb Raider mozifilmben Lara felkeres egy mesebeli sírkamrát, ami egy legendás szigeten, valahol Japán mellett található. Ez volt ugyanis apja utolsó ismert tartózkodási helye…

Nézd meg a 2018-as Tomb Raider adatlapját, magyarul beszélő előzetesét a filmajánló alatt.

Tomb Raider adatlap, plakát

Tomb Raider (2018) amerikai kalandfilm plakátja

Színes, amerikai film, készült 2018-ban, hossza 118 perc

Korhatár: 12 év
Műfaj: akció, kalandfilm
Nemzetközi filmadatbázis: Tomb Raider
Forgatókönyv: Geneva Robertson-Dworet, Alastair Siddons
Szereplők: Alicia Vikander, Dominic West, Walton Goggins, Daniel Wu, Kristin Scott Thomas, Derek Jacobi, Alexandre Willaume, Tamer Burjaq, Adrian Collins

Rendezte: Roar Uthaug
Hazai mozipremier: 2018. március 15.
Magyarországon forgalmazza: Fórum Hungary Kft.

Tartalom

A rettenthetetlen, független fiatal nő, Lara Croft kislány volt még, mikor édesapja, a különc kalandor nyomtalanul eltűnt. Most, 21 évesen, csak él bele a világba; East London nem túl bizalomgerjesztő utcáit rója biciklis futárként, miközben alig telik neki lakbérre, és alig ér oda időben a főiskolai előadásokra. Mindenáron a saját lábán kíván megállni, így nem hajlandó átvenni apja cégbirodalmának irányítását, ahogy az is szent meggyőződése, hogy Lord Croft még él. Hét év eltelte és a tényekkel való folytonos szembesítés dacára Lara elindul, hogy egyszer s mindenkorra megoldja az apja halálát övező rejtélyt.

Tomb Raider (2018) : Lord Croft (Dominic West) videóüzenetet hagyott Larának
Lord Croft (Dominic West) videóüzenetet hagyott Larának

Hátrahagyva addigi életét, Lara apja utolsó ismert tartózkodási helyét veszi célba: egy mesebeli sírkamrát, ami egy legendás szigeten, valahol Japán mellett található. Küldetésével nagy fába vágja a fejszéjét; már a sziget megközelítése is veszedelmes kalandot ígér. A tét nagyobb nem is lehetne Lara számára, aki a kedvezőtlen esélyekre fittyet hányva, éles eszére és tántoríthatatlanságára támaszkodva feszegeti tűrőképessége határait, útban az ismeretlen felé.

Jelenetfotók – képek

Tomb Raider (2018) : Hihetetlen kalandokat él át Lara Croft
Hihetetlen kalandokat él át Lara Croft
Tomb Raider (2018): Lu Ren (Daniel Wu) hajóján indul a kaland
Lu Ren (Daniel Wu) hajóján indul a kaland

Fotók: Fórum Hungary Kft

Filmelőzetesek – videók – filmklipek

Magyarul beszélő hivatalos előzetes

Tévészpot #1

Tévészpot #2

Érdekességek – Hírek

A Tomb Raider videojáték sorozat 1996 óta a rajongók kedvence. A játék sikerén felbuzdulva 2001-ben elkészült a Lara Croft: Tomb Raider, majd 2003-ban a Tomb Raider – Az élet bölcsője című második rész. Mindkettő főszerepét Angelina Jolie alakította, aki csakúgy Oscar-díjasként bújt Lara Croft bőrébe, mint Alicia Vikander.


Alicia Vikander a legjobb női mellékszereplőnek szóló Oscar-díjat nyerte el 2016-ban, A dán lány című filmben nyújtott alakításáért. Tavaly a Tulipánláz című romantikus film főszerepében láthattuk. Magánélete rendezett, Angliában él Michael Fassbender filmsztárral.


Scroll to top