Tom Hanks 18 éves korában megjósolta saját jövőjét

Összefogott öt Oscar-díj - Kémek hídjaTom Hanks nagyszerű színész, se szeri se száma azoknak a díjaknak melyeket eddig begyűjtött és a közönség is értékeli alakításait, özönlenek a mozinézők a filmsztár filmjeire. Hanks fiatal korában megjósolta hogy ez így lesz és ezt meg is írta – egy Oscar-díjas rendezőnek!

Tom Hanks tökéletes. Steven Spielberg új filmje, a Kémek hídja (Bridge of Spies) segít ezt bizonyítani. Lélegzetelállító hitelességgel alakítja az átlagembert, aki véletlenül Kelet és Nyugat nagyhatalmi játékai közé szorul. A hatvanas évek elején kémügybe keveredik: neki kell védenie egy elfogott orosz ügynököt, és ő indul a fallal és szögesdróttal körülzárt Kelet-Berlinbe, hogy letárgyalja egy elfogott amerikai pilóta kiadását. Hanks nagy színész. De nem volt mindig az.

A Filmakadémia könyvtárában a múlt héten kiállították egy levelét, amit 18 éves korában küldött George Roy Hill Oscar-díjas rendezőnek, melyben a mester új filmjét A nagy balhé-t és főszereplőit, Paul Newman-t és Robert Redford-ot dicséri, majd így folytatja:

azt hiszem, önnek fel kellene fedeznie engem. Nem vagyok jóképű, nem olyan a testem, mint egy görög istené, a bajszom sem hajlandó nőni, de szerintem, bizonyos filmekben az emberek mégis fizetnének, hogy lássanak engem.

Hogy a levél összefügg-e azzal, hogy Tom Hanks azóta két Oscar-díjat kapott, nem tudni. De az biztos, hogy azóta Ron Howard, Robert Zemeckis és Paul Greengrass mellett Steven Spielberg-nek is az egyik kedvenc színésze lett.

Ez tetszik, megosztom:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × négy =


Scroll to top