Nem gondolt Tom Cruise új Top Gunra, aztán…

Egy sikeres film után nincs értelme folytatni a történetet. Kezdetben így gondolta Tom Cruise, aztán jöttek a lehetetlen küldetések, Jack Reacher és most a Top Gun…

Top Gun 2: Maverick

A Top Gunnak nem lenne folytatása a Mission: Impossible nélkül

Egy sikeres film után nincs értelme folytatni a történetet. Kezdetben így gondolta Tom Cruise, aztán jöttek a lehetetlen küldetések, Jack Reacher és most a Top Gun

Tom Cruise már a nyolcvanas évek közepén nagy sztár lett Hollywoodban, de sokáig ódzkodott attól, hogy sikeres filmjeinek folytatása legyen, mert nem gondolta, hogy eredeti ötletekkel lehetne előhozakodni, annak pedig nem látta értelmét, hogy még egyszer előadják ugyanazt.

Tudta például, hogy az 1986-os Top Gunnak hatalmas rajongótábora alakult ki, amely követeli a folytatást, de elzárkózott a folytatás lehetősége elől.

A nagy változást a Mission: Imposssible hozta el. Az 1996-os első résznek 2000-ben született folytatása. Mégpedig azért, mert Cruise rájött, ha új rendezővel dolgozik, nem ugyanaz a koncepció fog érvényesülni, mint korábban, azaz megint sikerül valami egyedit létrehozni.

Jelenleg a Mission: Impossible hetedik és nyolcadik részének forgatása zajlik, és mindkettőt az a Christopher McQuarrie rendezi, aki a legutóbbi két epizódot (Titkos nemzet, Utóhatás), azaz Cruise enyhített a szigorú elven, miszerint mindig más rendezővel akar forgatni, de az első négy Mission: Impossible opusznál bevált a módszer.

Mindenesetre az a lényeg, hogy Tom Cruise már nem ódzkodik a folytatásoktól, amit a Jack Reacher-filmek is bizonyítanak.

Ennek köszönhetjük a Top Gun: Mavericket, amelynek egy szomorú okból is más rendezője van, mint az első résznek. A klasszikus Top Gunt az azóta elhunyt Tony Scott vitte sikerre, a folytatást pedig az a Joseph Kosinski rendezte, akivel Cruise már jó munkakapcsolatot alakított ki, mert vele forgatta a Feledés című sci-fit.

Forrás: UIP Hírek


Ha tetszett a filmajánló, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon, hadd ismerjék meg a barátaid is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

10 + tizenhat =

Scroll to top