Tom Cruise magyar hangja

Mission: Impossible – Utóhatás (2018) amerikai film
Balról jobbra: Simon Pegg mint Benji Dunn, Rebecca Ferguson mint Ilsa Faust, Tom Cruise mint Ethan Hunt és Ving Rhames mint Luther Stickell a Mission: Impossible – Utóhatás, című filmben. (Paramount Pictures and Skydance.)

Tom Cruise magyar hangja Rékasi Károly. Manapság ez természetesnek tűnik, holott ez nem volt mindig így. A közelmúltban is előfordult, hogy más színész kölcsönözte a hangját a jóképű színésznek. Meg fog lepődni amikor megtudod kikről van szó!

Azt azonban nem lehet elvenni Rékasi Károlytól, hogy az ő hangján szoktuk meg Tom Cruise-t. A Barátok közt sorozat sztárja remek szinkron színész, többek között olyan filmsztároknak kölcsönözte a hangját, mint Kevin Costner, vagy Brad Pitt.

1996-ban, Etan Hunt ügynök szinkronizálásával kezdődött a Mission Impossible című filmben. A franchise 2018-as folytatásában szintén Rékasi Károly kölcsönzi a hangját Tom Cruisenak.

Mission Impossible – Utóhatás trailer

De kik azok a magyar színészek, akik Tom Cruise szinkronhangjaként szóba jöhetnek?

Amikor nem Rékasi Tom Cruise magyar hangja

Sokaknak talán meglepő lesz, de James Bond leghitelesebb szinkronhangja, Kautzky Armand is kölcsönözte a hangját a filmsztárnak! Ráadásul a Top Gunban (1986) is ő volt a szinkronhangja, ami Tom Cruise-t elindította a világhír felé. Ezen kívül a Koktél (1988), a Mint a villám (1990), az Egy becsületbeli ügy (1992) és az Austin Powers – Aranyszerszám (2002) során „dolgoztak együtt”.

További magyar színészek, akik Tom Cruise magyar hangjai voltak

A színész neve után a film címe és a gyártás éve olvasható.

  • Tokaji Csaba – Tökéletes mozdulatok (1983)
  • Rudolf Péter – Rain Man (1988)
  • Rátóti Zoltán – Interjú a vámpírral (1984)
  • Boros Zoltán – Túl az Óperencián (1992)
  • Stohl András – Jerry Maguire – A nagy hátraarc (1996)
  • Széles Tamás – Mission Impossible (2015)

Van meglepetés a névsorban? Amikor a gyűjtést végeztük, számunkra Stohl András és Rudolf Péter (no meg Kautzky Armand) neve volt meglepő Tom Cruise szinkronhangjaként.

Az is meglepő lehet, hogy 2015-ben Ethan Hunt szinkronhangja Széles Tamás volt. A Mission Impossible – Titkos Nemzet szinkronizálása idején Rékasi Károly súlyos motorbalesetet szenvedett, így nem működhetet közre a film szinkron munkálataiban. A 2018-as folytatásban – ahogy azt a cikk eleji filmelőzetesben is láthattad – már ismét ő kölcsönözte a hangját Ethan Huntnak.

Egy másik világsztár, Dwayne Johnson magyar hangja legtöbbször Galambos Péter. De ki szinkronizálta még a Sziklát? A linkre kattintva elolvashatod.

Ha tetszett a filmes írásom, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon, hadd ismerjék meg a barátaid is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenegy − 6 =

Scroll to top