Thelma (2017) norvég erotikus thriller

Olvasói értékelés: (4 szavazat, átlag: 5,00

Thelma (2017) - a lányokA kislány vadászni indul az apjával. Mikor feltűnik a szarvas, az apa nem a vadat veszi célba puskájával, hanem a lánya fejére céloz. Mi történhetett? Túlélte a lány a vadászatot?

Thelma

Plakát, adatlap

Thelma (2017) norvég erotikus thriller plakátja

Színes, norvég film, készült 2017-ben, hossza 116 perc

Korhatár: 16 év
Műfaj: erotikus thriller
Nemzetközi filmadatbázis: Thelma

Forgatókönyv: Joachim Trier, Eskil Vogt
Szereplők: Eili Harboe, Kaya Wilkins, Henrik Rafaelsen, Ellen Dorrit Petersen

Rendezte: Joachim Trier

Hazai filmpremier: 2018. január 18.
Magyarországon forgalmazza: Vertigo Média Kft.

Tartalom

Thelma, egy vallásos háttérrel rendelkező norvég diáklány Oslóba költözik, ahol beleszeret egy másik lányba. S miközben szégyenérzettel terhelt szexuális ébredését éli meg, Thelma felfedezi, hogy természetfeletti képességgel és erővel rendelkezik.

De mi köze mindennek a vadászatról szóló nyitójelenethez?

A Thelma világpremierje a rangos Torontói Nemzetközi Filmfesztivál programjában volt. Az alkotás Norvégia nevezettje az idegen nyelvű Oscar-kategóriában, amely már bejárta a világ filmfesztiváljait. A rendező Joachim Trier bibliai szimbólumokkal, mágikus realizmussal vegyíti az erotikus thrillerek és test-horrorok keresztezéséből született Thelmát. Trier előző filmjével, a Hétköznapi titkainkkal 1979 óta az első norvég játékfilm volt a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában. A Hétköznapi titkaink Trier első angol nyelvű játékfilmje volt, s egyúttal szintén Norvégia Oscar-nevezettje az idegen nyelvű film kategóriában. Trier – aki rokona a világhírű dán rendező Lars von Trier-nek – a Szerzők és az Oslo, augusztus után tért vissza ismét Norvégiába filmet készíteni.

Jelenetfotók – képek

Thelma (2017) - ébredő szexualitás
Thelma
Thelma (2017) - misztikus erő

Fotók: Vertigo Média Kft

Filmelőzetes

Érdekességek – Hírek

Szavaztak az év legjobbjairól a denveri kritikusok – írja a Vertigo Media honlapja. A legjobb idegen nyelvű filmnek a Thelmát választották.


Ország:
Ez tetszik, ezt megosztom!

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top