The Master plakát

The Master (2012) amerikai film

A The Master (A Mester) című film a tervek szerint a hivatalos bemutatója előtt már látható lesz a Titanic Filmfesztiválon! A film a második világháború után, az ex-tengerészgyalogos Freddie-t (Joaquin Phoenix) követi nyomon…

The Master plakát

…aki leszerelését követően az alkoholhoz fordul, és sehogy sem találja a helyét egészen addig, amíg nem találkozik Lancaster Doddal (Philip Seymour Hoffman) egy újonnan alakult szervezet szellemi vezetőjével.

The Master [+16]

amerikai filmdráma

rendező: Paul Thomas Anderson
forgatókönyvíró: Paul Thomas Anderson

szereplők:

Philip Seymour Hoffman
Joaquin Phoenix
Amy Adams

Országos bemutató várható időpontja: 2013. 04. 11.
Forgalmazó: Budapest Film Zrt.

Három egyéniség története

Az alkoholban talál menedéket Freddie Sutton, miután véget ért a II. világháború és végre hazatérhetett otthonába, jövőkép nélkül, kilátástalanságba kerülve nincs számára más kiút. Megpróbál fotósként elhelyezkedni, de nem tudja megtartani az állást, és hamarosan egy esküvői hajón találja magát potyautasként. Itt találkozik Lancaster Doddal, egy friss vallási szervezet vezetőjével, aki tanítványává fogadja. Ahogy Freddie és Dodd barátsága erősödik, Freddie egyszerre lesz az Eszme módszertanának kísérleti alanya, valamint Dodd jobb keze és csatlósa, miközben egészen elveszíti önálló személyiségét.

Lancaster Dodd, a szervezet vezetője és egyben ideológiájának megteremtője azonnal behálózza Freddie-t határozott megjelenésével. Bár Dodd nagyon karizmatikus, intelligens, tanult és magabiztos, időnként érzékelhető a rosszindulat, paranoia és kétségbeesettség a vonzó felszín alatt. Tökéletesen illik hozzá a háttérben Mary Sue Dodd, az erős egyéniségű felesége.

The Master 2
The Master: A Mester felesége Peggy (Amy Adams)

Paul Thomas Anderson rendező a filmről

Tökéletes téma egy drámai és lebilincselő történet elmeséléséhez – állítja Anderson, aki a The Master forgatókönyvét írta és a filmet rendezte. – Ha visszatekintünk a kezdetekre, csupa jó szándékot látunk, és megtudhatjuk, mi indította arra ezeket az embereket, hogy változtatni akarjanak magukon és a világon. A II. világháború utáni időszak nagyon kettős volt: az emberek egyrészt boldogan építették a jövőt, ugyanakkor rengeteg fájdalmat és halálesetet kellett feldolgozniuk. Miután az apám visszatért a háborúból, egész életében nyugtalan volt. Mondhatnánk, hogy bármikor létre lehet hozni spirituális szervezeteket vagy újabb vallásokat, de a legtermékenyebb időszak a háború utáni; ennyi tragédia után mindenki felteszi a kérdéseket: „Hogy lehet ez?” és „Hova mennek a holtak?”.

The Master háttérinformációk

A forgatókönyvről annak idején elterjedt, hogy a történetben épp kialakulóban lévő egyház nincs megnevezve, de Lancaster Dodd karaktere (The Master – a Mester) nagyon hasonlít L. Ron Hubbard-ra, aki a Szcientológiai Egyház alapítója.

A másik korai pletyka szerint Freddie szerepére Jeremy Rennert szemelték ki, ám valamiért nem ő kapta a szerepet. Igaz hogy 2008 októberében Joaquin Phoenix bejelentette visszavonulását a filmezéstől (állítólag a rap-karrierjére szeretett volna koncentrálni), de később kiderült, hogy ez a lépés az I’m Still Here című filmhez volt szükséges, amit sógora, Casey Affleck rendezett.

Feliratos filmelőzetes

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Mozifilm innen:

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

húsz + tizenöt =


Scroll to top