The Call – A hívás (2013) amerikai film

A The Call – A hívás című thriller egy telefonnal – mi mással – kezdődik. A 911-re érkezik egy hívás, amit Jordan (Halle Berry) fogad. Egy sorozatgyilkos (Michael Eklund) támadott meg egy tinédzser lányt és a támadásnak tragikus vége lesz. Aztán később még egy lányt is megtámad és Jordan épp ott van amikor megszólal a segélykérő telefon.

The Call - A hívás: Casey (Abigail Breslin) és elrablója (Michael Eklund)
The Call – A hívás: Casey (Abigail Breslin) és elrablója (Michael Eklund)

The Call – A hívás [+16]

színes, amerikai thriller

Rendezte: Brad Anderson
Főszereplők: Halle Berry, Abigail Breslin, Michael Eklund

Forgalmazó: ADS Service Kft.
Magyarországi bemutató: 2013. május 02.

Mi az a 911?

A 911 az Egyesült Államok – és Kanada – központi segélykérő telefonszáma. Ezen az egy számon keresztül lehet bejelenteni az összes olyan eseményt, ami valamelyik olyan szervezethez tartozik, amelyik az adott ügyben tud a telefonálón segíteni. Lehet az mentő, tűzoltó, vagy akár a rendőrség. A 911 elődje a 999-es szám volt és az Egyesült Királyságban használták 1937-ben, kísérleti jelleggel.

The Call - A hívás: Jordan (Halle Berry) munka közben
The Call – A hívás: Jordan (Halle Berry) munka közben

A The Call című film középpontjában a 911-re érkező segélykérő telefonhívások állnak. Az Egyesült Államokat ért legsúlyosabb támadás eddig a 2001. szeptember 11-én történt összehangolt terrorista akció volt. Azóta sokan és sokféleképpen magyarázták a támadás időpontjának és a segélykérő számának összefüggéseit, amit mi csak megemlítünk, magyarázat nélkül: 9/11.

Magyarországon az amerikai 911 megfelelője a 112, ez az általános segélykérő szám.

The Call - A hívás: Casey (Abigail Breslin) azt hiszi nem érheti baj
The Call – A hívás: Casey (Abigail Breslin) azt hiszi nem érheti baj

A The Call – A hívás röviden

Nem az első lány Casey (Abigail Breslin), akit a Michael Foster (Michael Eklund) elrabol. Caseyt most egy  bevásárlóközpont parkolójából ragadja el. A segélykérő telefonhívás a tapasztalt operátorhoz, Jordanhez (Halle Berry) fut be. Jordan korábban nagyot hibázott azzal, hogy egy segélykérő hívást visszahívva elárulta egy a gyilkosa elől bujkáló lány hollétét.

The Call - A hívás: Jordan (Halle Berry). Valami nem stimmel...
The Call – A hívás: Jordan (Halle Berry). Valami nem stimmel…

A lány megmentésére forró nyomon indult nyomozást nehezíti, hogy Casey eldobható telefonjának pozícióját nem tudják bemérni, valamint, hogy elrablója a rendőrséget félrevezetve többször is autót cserél. Terve azonban nem tökéletes és sikerül beazonosítani személyét. Mivel nyilvántartott lakcímén már nem áll ház, a rendőrség a gyanúsnak vélt szomszédos házat rohanja le, eredménytelenül.

Jordant nem hagyja nyugodni a helyzet és maga is a helyszínre megy. Mialatt a szomszédos házban kutat nyomok után egy, a telefonhívásokból ismerős zajra lesz figyelmes. A hang forrását követve egy csapóajtóra bukkan

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × három =


Scroll to top