The Call – A hívás (2013) amerikai film

Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

A The Call – A hívás című thriller egy telefonnal – mi mással – kezdődik. A 911-re érkezik egy hívás, amit Jordan (Halle Berry) fogad. Egy sorozatgyilkos (Michael Eklund) támadott meg egy tinédzser lányt és a támadásnak tragikus vége lesz. Aztán később még egy lányt is megtámad és Jordan épp ott van amikor megszólal a segélykérő telefon.

The Call - A hívás: Casey (Abigail Breslin) és elrablója (Michael Eklund)
The Call – A hívás: Casey (Abigail Breslin) és elrablója (Michael Eklund)

The Call – A hívás [+16]

színes, amerikai thriller

Rendezte: Brad Anderson
Főszereplők: Halle Berry, Abigail Breslin, Michael Eklund

Forgalmazó: ADS Service Kft.
Magyarországi bemutató: 2013. május 02.

Mi az a 911?

A 911 az Egyesült Államok – és Kanada – központi segélykérő telefonszáma. Ezen az egy számon keresztül lehet bejelenteni az összes olyan eseményt, ami valamelyik olyan szervezethez tartozik, amelyik az adott ügyben tud a telefonálón segíteni. Lehet az mentő, tűzoltó, vagy akár a rendőrség. A 911 elődje a 999-es szám volt és az Egyesült Királyságban használták 1937-ben, kísérleti jelleggel.

The Call - A hívás: Jordan (Halle Berry) munka közben
The Call – A hívás: Jordan (Halle Berry) munka közben

A The Call című film középpontjában a 911-re érkező segélykérő telefonhívások állnak. Az Egyesült Államokat ért legsúlyosabb támadás eddig a 2001. szeptember 11-én történt összehangolt terrorista akció volt. Azóta sokan és sokféleképpen magyarázták a támadás időpontjának és a segélykérő számának összefüggéseit, amit mi csak megemlítünk, magyarázat nélkül: 9/11.

Magyarországon az amerikai 911 megfelelője a 112, ez az általános segélykérő szám.

The Call - A hívás: Casey (Abigail Breslin) azt hiszi nem érheti baj
The Call – A hívás: Casey (Abigail Breslin) azt hiszi nem érheti baj

A The Call – A hívás röviden

Nem az első lány Casey (Abigail Breslin), akit a Michael Foster (Michael Eklund) elrabol. Caseyt most egy  bevásárlóközpont parkolójából ragadja el. A segélykérő telefonhívás a tapasztalt operátorhoz, Jordanhez (Halle Berry) fut be. Jordan korábban nagyot hibázott azzal, hogy egy segélykérő hívást visszahívva elárulta egy a gyilkosa elől bujkáló lány hollétét.

The Call - A hívás: Jordan (Halle Berry). Valami nem stimmel...
The Call – A hívás: Jordan (Halle Berry). Valami nem stimmel…

A lány megmentésére forró nyomon indult nyomozást nehezíti, hogy Casey eldobható telefonjának pozícióját nem tudják bemérni, valamint, hogy elrablója a rendőrséget félrevezetve többször is autót cserél. Terve azonban nem tökéletes és sikerül beazonosítani személyét. Mivel nyilvántartott lakcímén már nem áll ház, a rendőrség a gyanúsnak vélt szomszédos házat rohanja le, eredménytelenül.

Jordant nem hagyja nyugodni a helyzet és maga is a helyszínre megy. Mialatt a szomszédos házban kutat nyomok után egy, a telefonhívásokból ismerős zajra lesz figyelmes. A hang forrását követve egy csapóajtóra bukkan

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 × 2 =


Scroll to top