Testről és lélekről magyar film (2017)

Mi lenne, ha egy nap találkoznál valakivel, aki éjjelente ugyanazt álmodja, mint te? Vagy pontosabban… Olvasd tovább a díjnyertes magyar film rövid tartalmát a plakát alatt!

Testről és lélekről adatlapja, plakátja

Testről és lélekről magyar film 2017 filmajánló » Filmrakat.hu

Színes, magyar film, készült 2017-ben, hossza 114 perc

A Testről és lélekről  a 67. Berlinale versenyprogramjába kapott meghívást és elhozta az Aranymedve díjat!

Korhatár: 16 év

Eredeti cím: Testről és lélekről

Forgatókönyv: Enyedi Ildikó
Szereplők: Borbély Alexandra, Morcsányi Géza, Békés Itala, Jordán Tamás, Mácsai Pál, Tenki Réka, Schneider Zoltán, Nagy Ervin
Rendezte: Enyedi Ildikó

Magyarországi bemutató: 2017. március 2. Magyarországon forgalmazza: Mozinet.

Tartalom

Mi lenne, ha egy nap találkoznál valakivel, aki éjjelente ugyanazt álmodja, mint te? Vagy pontosabban: kiderülne, hogy már régóta ugyanabban a világban találkoztok éjszakánként. Örülnél neki? Vagy megijednél? Esetleg romantikusnak találnád? De mi van, ha te cseppet sem vagy romantikus alkat? Hogy nézel egy-egy gyengéd álom után másnap, éberen ennek az idegen embernek szemébe? És, mi van, ha az illető nem kifejezetten szimpatikus neked? Próbálnád megszeretni? Hogy lehet az, hogy éjjel, egymástól több kilométerre, magányos ágyatokban fekve egymáséi lehettek, de nappal, hús vér valótokban egymással szemben állva még egy vacak első randevút sem tudtok normálisan lebonyolítani? És mi van, ha a második találkozó is kínosan sikerül? A harmadik meg kifejezetten szégyenletes? Feladnád? És ha feladnád, kibírnád?

Jelenetfotók – képek

Testről és lélekről magyar film jelenetfotó 1Testről és lélekről magyar film jelenetfotó Testről és lélekről magyar film jelenetfotó 2

Fotók: Mozinet

Filmelőzetesek – filmrészletek

Trailer

Filmrészlet

Hírek, érdekességek

A legjobb játékfilm díját a 2018-as 3. Magyar Filmdíjon a Testről és lélekről című alkotásnak ítélték. A filmért Enyedi Ildikó elnyerte a legjobb forgatókönyvért és rendezésért járó díjat is, valamint Borbély Alexandra kapta a legjobb női főszereplőnek, Tenki Réka pedig a legjobb női mellékszereplőnek járó díjat. A Magyard Filmdíj további díjazottjait a hivatkozásra kattintva tudod megtekinteni.


Oscar-díjra jelölve! A legjobb idegen nyelvű alkotások között kapott jelölés Enyedi Ildikó filmje az amerikai filmakadémiától 2018. január 23-án Los Angelesben.


A film elnyerte a fődíjat a 2017-es Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon, a Berlinalén, főszereplője, Borbély Alexandra pedig megkapta a legjobb női alakításért járó Európai Filmdíjat.

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Mozifilm innen:

Hasonló filmhír, filmajánló


Scroll to top