Tessék mosolyogni!

A Tessék mosolyogni! című film meglehetősen cinikus és kritikus képet fest a keleti és nyugati mentalitás ütközőzónájának tartott Kaukázus állapotáról, a nők kitörési kísérletéről.
Tessék mosolyogni! - Jelenetkép 1

Tessék mosolyogni! (+16)

2014 – színes, feliratos, grúz dráma

Eredeti cím: Gaigimet
Rendezte: Rusudan Chkonia, Forgatókönyvíró: Rusudan Chkonia, Producer: Rusudan Chkonia, Fényképezte: Konsantine Esadze, Mindia Esadze, Vágó: Jean-Pierre Bloc, Levan Kukhasvili
Szereplők: Ia Sukhitashvili, Gia Roinishvili, Olga Babluani, Tamar Bukhnikashvili, Nana Shonia

Országos bemutató: 2014. május 1. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Tessék mosolyogni! - Plakát

Rendhagyó szépségversenyt hirdetnek meg a könnyű vagyonosodás reményében jelentkező asszonyok számára: csak olyan anyák jelentkezhetnek, akiknek legalább három gyerekük van. A megmérettetésen tíz nő indul, akik közül heten a legnagyobb szegénységben élnek, és mivel a résztvevők egy része még egyedül is neveli gyermekeit egyszobás lakásban, így a verseny fődíja hatalmas lehetőségként lebeg előttük. Az első helyezett nyereménye ugyanis egy lakás és 25.000 dollár készpénz.

Tessék mosolyogni! - Jelenetkép 2

A Tessék mosolyogni! világpremierje a világ egyik legrangosabb A kategóriás fesztiválján, Velencében volt. A kiemelkedő szakmai és közönségsiker után a filmet díjazták többek között Tallinnban és Nápolyban is. A film rendezője, Rusudan Chkonia elsőfilmes direktorként a Grúziában köztudomásúan hátrányos helyzetű nőkről készített filmet, kiszolgáltatottságukról, anyaságukról, jövőképükről.

Tessék mosolyogni! - Jelenetkép 3

A film meglehetősen cinikus és kritikus képet fest a keleti és nyugati mentalitás ütközőzónájának tartott Kaukázus állapotáról, a nők kitörési kísérletéről.

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

húsz − tizenegy =


Scroll to top