Természetfeletti félelem járja át a dán rendező filmjét

- filmrakat | 2017. augusztus 13. vasárnap
Olvasói értékelés: (Még nincs értékelés, legyél az első!)

Niels Arden Oplev végre olyan filmet forgathatott, amilyenre mindig is vágyott. A sötét és erőszakos filmeket készítő rendező A tetovált lánnyal lett világhírű. Az ősszel bemutatásra kerülő új alkotásának középpontjában a természetfeletti félelem áll.

Talán mégis van sors: Niels Arden Oplev rendezői pályája, mintha mindig ide tartott volna.

A dán rendező első angol nyelvű filmje, az Egyenesen át (Flatliners, hazai bemutató: szeptember 28.) öt orvostanhallatóról szól, akik különös, önveszélyes játékba kezdenek. Meghalnak, hogy belessenek az élet utáni világba, ha van olyan, majd a társaik néhány perc várakozás után újjáélesztik őket. De a kíváncsi kalandorok kénytelenek szörnyű módon megtapasztalni a választ: igen, a halál után van valami… és az akár visszajöhet az őt piszkálóval ebbe a világba.

Jelenetfotó
Egyenesen át - természetfeletti félelem
A rendező egész életében sötét és erőszakos filmeket készített.

Az erőszak az emberi természet része – nyilatkozta egyszer. – Ha az ember nem volna eleve erőszakos, ha nem lappangana benne mindig ott a gonosz, nem is készülnének ilyen filmek.

Korai, még Dániában forgatott filmjeinek köszönhetően kapott egy nagy lehetőséget: ő csinált világsikert A tetovált lány svéd változatából Noomi Rapace-szal a főszerepben. Pedig először nemet mondott a felkérésre: „elég svéd thriller készül, minek legyen még egy” – mondta. A producer azzal tudta rávenni a munkára, hogy olyasmit csinálhat, amit addig sosem. És így is lett.

Egyenesen át

Új filmjében a Vámpírnaplók tévésorozat sztárja Nina Dobrev, Ellen Page, James Norton és Diego Luna alakítják a főbb szerepeket. A legnagyobb név a stáblistán kétség kívül Kiefer Sutherland, aki a Designated Survivor új, 21 részes sorozata után vállalt a dán rendezőnél szerepet.

Niels Arden Oplev az új filmjéről

– Most is az vonzott, hogy olyasmit csinálhatok, amit addig még nem – nyilatkozta az Egyenesen át-ról a rendező. – De nemcsak a saját pályám szempontjából. Úgy akartam foglalkozni a természetfeletti félelemmel, ahogy más még nem. A digitális technika lehetővé teszi, hogy tényleg megelevenedjenek az álmaink. A nyomasztó álmaink is. Gondoltam, kipróbálom, hogy ki tudok-e facsarni valamit az anyagból, ami még nem volt…

Forrás: IC Press

Továbbiak a filmről:

Ha tetszik, jelezd nekünk:

Címlapról

Hurrikán meló (2018) amerikai akció thriller

Hurrikán meló: a páncélteremben
A közelgő hurrikán miatt 600 millió dollárnyi bankjegyet kell megsemmisíteni, nehogy illetéktelen kezekbe kerüljön. Az...
Tovább

Veszett vidék (2017) ausztrál thriller

Veszett vidék (2017) ausztrál thriller plakát
Az 1920-as években egy ausztrál bennszülött önvédelemből lelő egy fehér embert. A Veszett vidék arról...
Tovább

Ready Player One (2018) amerikai sci-fi, akciófilm

Ready Player One: irány az OASIS!
Steven Spielberg Ready Player One című filmje az egyik legjobban várt mozibemutató 2018-ban.
Tovább