A tengerre várva

A tengerre várva egy nagy költségvetésű Tádzsik mese, ami az ökológiai katasztrófa sújtotta Aral-tónál készült, a film hihetetlen képekben dokumentálja a visszahúzódó tó medrében hátramaradt hajóroncsokat és holdbéli tájat. Orosz fantasy – filmajánló.

A tengerre várva - filmajánló 3

A tengerre várva (+12)

2013 – színes, feliratos, orosz fantasy

Eredeti cím: V ozhidanii morya
Rendezte: Bakhtyar Khudojnazarov. Forgatókönyv: Sergey Ashkenazi. Producer: Karl Baumgartner, Bakhtyar Khudojnazarov, Sébastien Delloye. Fényképezte: Rifkat Ibragimov, Dusan Joksimovic, Jan Vancaillie. Vágó: Danielius Kokanauskis, Salome Machaidze. Zene: Shuhei Kamimura

Szereplők: Dinmukhamet Akhimov, Egor Beroev, Detlev Buck

Országos bemutató: 2014. július 10. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

A tengerre várva - filmajánló 2

Filmajánló

Marat élete a tenger, mindene a tengerészlét. Amikor egy nap feleségét rossz érzés fogja el, és a napi halászattól visszatartaná férjét, a férfi hajthatatlan marad, és megnyugtatásul inkább magával viszi a nejét is a kihajózáskor. Ám egy félelmetes vihar tragikus fordulatot hoz az életükben. A hajó, a legénység és felesége elvész a viharban, egyedül Marat éli túl a szerencsétlenséget. Ám a viharral nemcsak a bárka és személyzete tűnik el, hanem a tenger is. Évekkel később Marat visszatér a katasztrófa színhelyére, előbb megkeresi a kiszáradt tenger után maradt sivatagban a bárkáját, majd elhatározza, hogy tevevontatással eljuttatja a tengerre, amellyel szerinte az eltűnteket is visszahozhatja, s megtöri a megmagyarázhatatlan átkot.

A tengerre várva - filmajánló 1

Bakhtyar Khudojnazarov filmje a rangos Római Nemzetközi Filmfesztivál nyitóalkotása volt. A tengerre várva helyi népi legendák, és folklór alapján készült, a film a tenger hiányát meseszerű magyarázattal indokolja, és a mágikus realizmus kontextusába helyezi.

Filmelőzetes eredeti nyelven

 

 

Ez tetszik, ezt megosztom...
Email this to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Mozifilm innen:

Hasonló filmhír, filmajánló

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

12 − 7 =


Scroll to top