Quantcast

Tarantino Hollywood filmjében a 60-as éveket sírja vissza

Quentin Tarantino Hollywood egyik fenegyereke legújabb filmjében a 60-as éveket sírja vissza. Talán az sem véletlen, hogy a történet pont az álomgyárban játszódik. Mint az alábbiakból kiderül: régi, de személyes élmények alapján rendezte meg a filmezés kiemelkedő korszaka előtt tisztelgő filmjét.

A rendező és a hollywodi történet egyik főszereplője

Quentin Tarantino és Leonardo Di Caprio | CinemaCon 2018
Quentin Tarantino (jobbra) és Leonardo Di Caprio | CinemaCon 2018

Tarantino tényleg kiismerhetetlen figura: új filmje, a Volt egyszer egy Hollywood (Once Upon a Time in Hollywood, hazai bemutató: augusztus 8.), amely tomboló sikert aratott a Cannes-i Filmfesztiválon, a nosztalgia, a humor és az erőszak különleges keverékéből épült össze.

Az egymástól távoli hangulatok könnyed egyesítése mindig is Tarantino védjegye volt, most a Canal+ csatornának adott interjújában a mester el is árulta, hogy hogyan került a filmjébe ez a sok egymástól távoli hangulat: ő így látta.

Hatéves korából származó emlékekre támaszkodik Tarantino

Volt egyszer egy Hollywood (2019) amerikai film
Tarantino emlékei elevenednek meg a filmvásznon

A Brad Pitt és Leonardo DiCaprio (a fotón épp ő táncol) főszereplésével készült film ugyanis 1969-ben játszódik, amikor Tarantino hatéves volt, és Los Angelesben élt. A film abban a kerületben, azokon az utcákon játszódik, és úgy néz ki, ahogy ő emlékszik rájuk: a Manson-gyilkosságokról ugyan nem beszéltek neki a szülei, de a hippikultúrával ők ismertették meg, és ő, nyilatkozata szerint, szivacsként szívta magába a képeket és hangulatokat. (A Manson-gyilkosságokról a linkre kattintva tudsz bővebben olvasni. Szörnyű!!! - a szerk.)

A rendező mindenben ezt a korszakot sírja vissza: még a digitális filmezést és a mobiltelefonokat is utálja… és úgy érzi, nagyjából az övé az utolsó film, amely digitális segítség nélkül vissza tudja forgatni az órát: kedvenc városa olyan gyorsan változik, hogy a 60-as évek végének hatását már soha több, egy filmes sem fogja tudni úgy felidézni, ahogy ő tette most.

Forrás: IC Press
Fotók: InterCom

Ha tetszett a filmhír, kérlek oszd meg a közösségi oldaladon, hadd ismerjék meg a barátaid is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × egy =

Scroll to top